29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από τραπεζικά μηχανήματα αυτόματων πληρωμών, εντός κτιρίων Δημόσιων Υπηρεσιών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από τραπεζικά μηχανήματα αυτόματων πληρωμών, εντός κτιρίων Δημόσιων Υπηρεσιών

Συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, μέλη της σπείρας

Εξιχνιάσθηκαν τρείς (3) περιπτώσεις

Κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, δύο (2) αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των -719- ευρώ

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από τραπεζικά μηχανήματα αυτόματων πληρωμών ( APS ), εντός κτιρίων Δημόσιων Υπηρεσιών.

Συνελήφθησαν στις 15-3-2018 στα Πατήσια και στην Ελευσίνα, τρείς (3) αλλοδαποί, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 27 ετών αμφότεροι και ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλη της σπείρας.

Ως προς το χρονικό της σύλληψης, οι δράστες την 15-3-2018 παραβίασαν με τροχό και διέρρηξαν αυτόματο μηχάνημα πληρωμών, το οποίο βρίσκονταν εγκατεστημένο σε κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής στην Αγία Παρασκευή, αφαιρώντας χρηματικό ποσό από το εσωτερικό του.

Κατά τη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτοί από προστρέξαντες αστυνομικούς και ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την περιοχή του Ασπροπύργου, όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το όχημα άνηκε στον 27χρονο, το οποίο είχε παραχωρήσει στους έτερους δράστες, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ένας τροχός καθώς και χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο δράστες είχαν συστήσει από τριμήνου και πλέον συμμορία και διέπρατταν κλοπές από τραπεζικά μηχανήματα αυτόματα πληρωμών, που βρίσκονταν εγκατεστημένα σε κτίρια Δημόσιων Υπηρεσιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κατά τη συνήθη τακτική τους, σε προγενέστερο της κλοπής χρόνο, κατόπτευαν τους χώρους προσποιούμενοι τους συναλλασσόμενους και ακολούθως οργάνωναν την εγκληματική τους δράση. Έτσι, νυχτερινές ώρες, παραβίαζαν με τη χρήση λοστού τις θύρες των κτιρίων, απενεργοποιούσαν τον συναγερμό κόβοντας τα καλώδια και ακολούθως διερρήγνυαν, με τη χρήση τροχού, τα μηχανήματα πληρωμών και αφαιρούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μέχρις στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δύο (2) περιπτώσεις κλοπών στην Αγία Παρασκευή και στο Περιστέρι και μία (1) απόπειρα στην Αγία Παρασκευή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Related posts