26 Απριλίου 2024

Εξωφρενικό το μισθολογικό χάσμα των CEO και των εργαζομένων

Εξωφρενικό το μισθολογικό χάσμα των CEO και των εργαζομένων

Μερικοί βγάζουν περισσότερο από 1.000 φορές περισσότερα από ό,τι οι μέσοι εργαζόμενοι.

Θα έχετε ακούσει ότι τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεων διεθνώς βγάζουν πολλά χρήματα. Όμως ακόμα και εάν το έχετε ακούσει, μάλλον πάλι δεν θα έχετε συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο είναι αυτό.

Το χάσμα στις πληρωμές των Chief Economic Officers (CEO) σε πολλές αμερικάνικες επιχειρήσεις και ως προς τους μέσους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών είναι τεράστιο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του site career review, Glassdoor, που άντλησε τα στοιχεία από το 2014.

Ο μέσος λόγος της πληρωμής ενός CEO ως προς τον μέσο εργαζόμενο, ήταν 204 προς 1, σύμφωνα με την μελέτη. Αλλά στην κορυφή της λίστας, τέσσερις CEO βγάζουν περισσότερο από 1.000 φορές το μισθό των μέσων εργαζόμενών τους.

Το μεγαλύτερο χάσμα διαπιστώθηκε στην εταιρία media, Discovery Communications, στην οποία ο CEO, David Zaslav, έβγαλε $156,1 εκατ., που ισούται με τον μέσο μισθό των εργαζομένων στην επιχείρησή του ($80,000), σχεδόν 1.951 φορές!

Με άλλα λόγια, ο συγκεκριμένος CEO, αμείβεται όσο 1.951 εργαζόμενοί του.

Ακολούθησαν στις τρεις επόμενες θέσεις, ο επικεφαλής της Chipotle, Steve Ells,που κέρδισε $28,9 εκατ. ή 1.522 φορές το μέσο μισθό στην επιχείρησή του, ο CEO της CVS Health, Larry Merlo, ο οποίος έλαβε $32,4 εκατ. αμοιβή που ήταν σχεδόν 1.192 φορές περισσότερο από τη μέση αμοιβή των εργαζόμενών του και ο Doug McMillon της Walmart, ο οποίος απεκόμισε $25,6 εκατ., περίπου 1.133 φορές την μέση αμοιβή των εργαζόμενών του.

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

 

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts