26 Απριλίου 2024

Επίδομα €500-1.000 για οικογένειες με εισόδημα έως 10.000 ευρώ

Επίδομα €500-1.000 για οικογένειες με εισόδημα έως 10.000 ευρώ

Επίδομα €500-1.000Επίδομα

Μετά τα 32 εκατ. ευρώ που θα διανεμηθούν σε 64.065 ένστολους, ετοιμάζονται και οι λίστες με τους 940.000 δικαιούχους πολίτες που θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης αξίας 500 εκατ ευρώ περίπου. Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε την διανομή 525 εκατ ευρώ σε 1 εκατ πολίτες.

Πέραν των ενστόλων, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει εφάπαξ το Μάιο στο πρότυπο των οικογενειακών επιδομάτων σε χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους ανέργους και άλλες ευπαθείς ομάδες κλπ

Σύμφωνα με πληροφορίες:

•η κυβέρνηση εξετάζει επίδομα που θα ξεκινά από 500 ευρώ για ανέργους και θα αυξάνεται για εγγάμους και για κάθε τέκνο έως ποσό που μπορεί να προσεγγίσει τα 1.000 ευρώ.

•Το εισοδηματικό κριτήριο είναι αρκετά χαμηλό. Προς το παρόν, συζητείται για οικογένεια με 2 παιδιά ετήσιο εισόδημα το πολύ έως 10.000 ευρώ

Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τα επιδόματα

«Τα επιδόματα θα είναι στοχευμένα για να βοηθηθούν οι πιο αδύναμοι», ανέφερε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης που έλαβε χώρα στο ΥΠΟΙΚ για το θέμα, ενώ το απόγευμα διενεργήθηκε και νέα σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Πάνος Τσακλόγλου, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, και εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι μπορεί οι δικαιούχοι να είναι λιγότερο από 940 χιλ. για να είναι αξιοπρεπή τα ποσά. Πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχουν καταλήξει στα κριτήρια, ούτε στο ύψος των επιδομάτων, ενώ έγινε αναφορά και σε διαφορετικές εκδοχές εισοδηματικών κλιμακίων 7.000 και 9.000 ευρώ αλλά κλιμάκωση επιδομάτων από 400-800 ευρώ. Άλλη πηγή ανέφερε ότι τα λεφτά για την καταβολή των επιδομάτων έχουν διασφαλιστεί και πριν την έλευση των δόσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να προέλθουν και την ρευστότητα που δίνουν τα διαθέσιμα ασφαλιστικών ταμείων και άλλων φορέων του ελληνικού δημοσίου.

Όπως επισημάνθηκε δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις ενώ σήμερα θα υπάρχουν και νέα στοιχεία από αρμόδιες υπηρεσίες για τον αριθμό των δικαιούχων.

Ποιοι θα είναι όμως οι 940.000 πολίτες. Θα είναι:

•Χαμηλοσυνταξιούχοι

•Χαμηλόμισθοι

•Άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ

•Άλλες ευπαθείς ομάδες

Τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι το εισόδημα του 2012 αλλά και μία σειρά από άλλα στοιχεία που αναζητούνται για να αποφευχθεί η διανομή μερίσματος στους φοροφυγάδες:

•Περιουσία, με πρόταση να αναφέρει ως προυπόθεση να μην υπάρχει 2η κατοικία.

•Καταθέσεις

•Οικογενειακή κατάσταση

πηγή capital.gr

Related posts