5 Μαΐου 2024

Επαπειλούμενα πρόστιμα για τα ΚΤΕΟ, από 1ης Οκτωβρίου

Επαπειλούμενα πρόστιμα για τα ΚΤΕΟ, από 1ης Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τον Ν. 4530/18, από την 1η Οκτωβρίου, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που δεν έχουν περάσει το όχημά τους από το ΚΤΕΟ, απειλούνται με πρόστιμα. Πως έχει η κατάσταση;

Αν ένα όχημα δεν περάσει στην ώρα του ΚΤΕΟ, επιβαρύνεται με πρόστιμο που για τα επιβατικά αυτοκίνητα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι €16, για έως έξι μήνες €33 και για πια περισσότερο των έξι μηνών, φθάνει τα €65.

Τα οχήματα που θα εντοπιστούν να μην έχουν περάσει ΚΤΕΟ, θα επιβαρυνθούν επιπλέον των παραπάνω ποσών, με πρόστιμο €150 από την Εφορία, που θα αναρτηθεί στην καρτέλα τους στο TAXISnet.

Ο εντοπισμός των οχημάτων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης της βάσης δεδομένων των οχημάτων που έχουν περάσει ΚΤΕΟ, του Υπουργείου Μεταφορών, και της βάσης του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία είναι καταγεγραμμένα όλα τα οχήματα. Παρόμοια διαδικασία άλλωστε, ακολουθήθηκε και στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων.

Σημειώνεται ότι ΚΤΕΟ περνούν όλα τα οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές) στα 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και εν συνεχεία, ανά διετία. Εξαιρούνται τα Ταξί και τα βαρέα οχήματα, που περνούν ετησίως.

Υπολογίζεται ότι πανελλαδικά, περί του 1 εκατομμυρίου οχημάτων – καθόλου λίγα -είναι αυτά που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, προφανώς λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και οι ιδιοκτήτες τους, κινδυνεύουν με το επιπλέον πρόστιμο των €150.

Related posts