3 Μαΐου 2024

Επιδότηση για δημιουργία Κοιν.Σ.Επιχείρησης από ανέργους

Επιδότηση για δημιουργία Κοιν.Σ.Επιχείρησης από ανέργους

Επιδότηση για δημιουργία Κοιν.Σ.Επιχείρησης από ανέργους: Επιδότηση 3.000 ευρώ θα προσφερθεί σε περισσότερους από 6 χιλιάδες ανέργους, για να δημιουργήσουν τη δική τους Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.).Επιδότηση για δημιουργία Κοιν.Σ.Επιχείρησης από ανέργους

Στο νέο πρόγραμμα επιδότησης του υπουργείου Εργασίας, επιδότησης για δημιουργία Κοιν.Σ.Επ. από ανέργους για δημιουργία Κοιν.Σ.Επ. από ανέργους, αναμένεται να ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.

Θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι άνεργοι ανεξαρτήτως ηλικίας.

Για να συμμετάσχουν όμως, πρέπει να συμπράξουν τουλάχιστον 3 άτομα, έχοντας στο μυαλό τους, έχοντας σχεδιάσει μία επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο θεσμός των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων βρίσκει μεγάλη εφαρμογή κυρίως στην παραγωγή και την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, στην εστίαση, στην παροχή οικονομικών, φορολογικών και άλλων συμβουλευτικών υπηρεσιών, σε μικρές βιοτεχνίες και σε οικοτεχνικές δραστηριότητες. Επίσης προσφέρεται για ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από ΑμΕΑ.

Η σύμπραξη – συνεταιρισμός των ανέργων, αποκτά τη δυνατότητα να συνεργαστεί με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με ΟΤΑ και με άλλους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Το σχέδιο χρηματοδότησης για την ίδρυση Κοιν.Σ.Επ. προβλέπει επιδότηση για:
Ίδρυση, οργάνωση και διοίκηση της Κοινωνικής Επιχείρησης.

  • Ανάπτυξη πελατολογίου.
  • Προώθηση και προβολή προϊόντων.
  • Πρόσβαση σε διαδικασίες ανάθεσης του δημόσιου τομέα και συμμετοχής σε δημόσιους διαγωνισμούς.
  • Διασύνδεση με διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης.
  • Ενημέρωση για επανάληψη πετυχημένων επιχειρηματικών μοντέλων από την Κοιν.Σ.Επ.

Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να μπουν στη διαδικασία και να δημιουργήσουν Κοιν.Σ.Επ., με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, μπορούν να πετύχουν μείωση του κόστους, κατ’επέκταση και του επιχειρηματικού ρίσκου. Επιπλέον μπορούν να πετύχουν ευκολότερα, δικτύωση της επιχείρησης, αναγνωρισιμότητα Κοιν.Σ.Επ. και ανάπτυξη συνεργιών.

Ο φάκελος υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν τη διαχειριστική επάρκεια. Στην τελική επιλογή θα συνεκτιμηθούν η συμμετοχή πανεπιστημίου ή ΤΕΙ και η προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Στο σχέδιο πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια ότι οι εταίροι – άνεργοι της Κοιν.Σ.Επ. αποζημιώνονται με αμοιβή έως €100 ημερησίως, ανάλογα με τα κέρδη και το μέγεθος της επιχείρησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν ταυτόχρονα δύο φακέλους. Έναν για χορήγηση διαχειριστικής επάρκειας και έναν με την αίτηση για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
✎ Αύξησις των ασφαλισμένων ΙΚΑ και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης

Related posts