24 Απριλίου 2024

Επιστολή ΛΣΑ: Κατάργηση της ποινής για τη μη συλλογή αποδείξεων με ηλεκτρονικά μέσα για το φορολογικό έτος 2020

Επιστολή ΛΣΑ: Κατάργηση της ποινής για τη μη συλλογή αποδείξεων με ηλεκτρονικά μέσα για το φορολογικό έτος 2020

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Προς:
Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα Χρήστο
Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο
Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος,
κ. Κόλλια Κωνσταντίνο

Αθήνα, 04 Φεβρουαρίου 2021

Θέμα: «Κατάργηση της ποινής για τη μη συλλογή αποδείξεων με ηλεκτρονικά μέσα για το φορολογικό έτος 2020»

Αξιότιμοι κύριοι,

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (Ν. 4646/2019, άρ. 7) το απαιτούμενο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής για κάθε φορολογικό έτος ορίζεται σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του πραγματικού εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτή εργασία – συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα και μέχρι είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ δαπανών.

Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το παραπάνω ποσοστό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, επιβαρύνεται με φορολογική ποινή, με συντελεστή 22%, επί του ποσού που προκύπτει από τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου και του δηλωθέντος ποσού δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Οι δυσχερέστατες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στις οποίες περιήλθαν οι φορολογούμενοι, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις το 2020 – και δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι σήμερα – τους έχουν υποχρεώσει να τροποποιήσουν αναγκαστικά τις συνήθεις συναλλακτικές τους πρακτικές, με γνώμονα την καθημερινή τους επιβίωση μέσα σε ένα πρωτόγνωρο κοινωνικό αλλά και οικονομικό περιβάλλον.

Με βάση αυτά, κρίνουμε απαραίτητη την εξαίρεση της συγκεκριμένης διάταξης για το σύνολο των κατηγοριών των φορολογουμένων για το φορολογικό έτος 2020 και αιτούμαστε την άμεση τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε αναμονή άμεσων ενεργειών σας.

Για τον Λ.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος
Πόλυγγερ Μιχάλης

Η Αντιπρόεδρος
Χατζηαγγελίδη Μαρία

Ο Γεν. Γραμματέας
Βάλβης Μάρκος

Ο Ταμίας
Κετσετζής Θεοχάρης

✎✎✎✎✎

Τρίτη 9 Φεβρ. Webinar – BREXIT ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ αντιμετώπιση των ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ με το Ηνωμμένο Βασίλειο από 01/01/2021

LOLplus.grΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Related posts