27 Απριλίου 2024

Επιστροφή ΦΠΑ σε 7 ημέρες – Ποιους αφορά

Επιστροφή ΦΠΑ σε 7 ημέρες – Ποιους αφορά

Επιστροφή ΦΠΑ σε 7 ημέρες – Ποιους αφορά: Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Αικ. Σαββαΐδου ετοιμάζει μία απόφαση – ρύθμιση που αναμένεται να υπογραφεί άμεσα, η οποία θα παράσχει κάποια διευκόλυνση σε επιχειρήσεις, οι οποίες λαμβάνουν την επιστροφή ΦΠΑ κατά μέσο όρο 310 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησής τους.επιστροφή ΦΠΑ

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, αυτής της ευνοϊκής ρύθμισης θα μπορούν να επωφεληθούν εταιρείες με «καθαρό» πρόσωπο, ήτοι με:

  • καθαρό φορολογικό μητρώο
  • να μην έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις την τελευταία διετία
  • ανάλυση με κριτήρια κινδύνου ροπής προς φορολογικές παραβάσεις
  • συνέπεια στην υποβολή δηλώσεων
  • συνέπεια στην απόδοση φόρων

Βέβαια, εμείς έχουμε να σημειώσουμε ότι ένα τόσο «καθαρό» και συνεπές φοροπρόσωπο, στο σημερινό περιβάλλον έχουν ελάχιστες ως προς το σύνολο, εταιρείες, καθώς οι εξωτερικές δυσκολίες λόγω του δυσμενούς περιβάλλοντος και όχι βέβαια η αδιαφορία και ασυνέπεια των επιχειρηματιών, έχει ωθήσει πλήθος επιχειρήσεων στο να χρωστούν, στο να βγαίνουν εκτός προθεσμιών κ.λπ..
Πρακτικά δηλαδή, το μέτρο αυτό αφορά λίγες επιχειρήσεις.

Το εν λόγω μέτρο πάντως, έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς το άλλο, πάλι με τον ΦΠΑ, που δίδει την δυνατότητα στις εταιρείες να τον πληρώσουν όταν τον εισπράξουν (βλ. link κάτω).

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
✎ Από 1η Οκτωβρίου, πληρωμή ΦΠΑ με Εξόφληση Τιμολογίου

Related posts