2 Μαΐου 2024

Αναρτήθηκαν οι επιτυχόντες για τα 2 προγράμματα απασχόλησης τύπου «voucher»

Αναρτήθηκαν οι επιτυχόντες για τα 2 προγράμματα απασχόλησης τύπου «voucher»

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μας ενημερώνει για την ανάρτηση στη «Διαύγεια» των οριστικών πινάκων με τους επιτυχόντες για τα 2 προγράμματα απασχόλησης τύπου «voucher».

επιτυχόντες για τα 2 προγράμματα απασχόλησης τύπου «voucher»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ VOUCHER

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2014
Σήμερα, Τρίτη 7/10/2014, αναρτήθηκαν στην «Διαύγεια» οι Υπουργικές Αποφάσεις κατάρτισης των Μητρώων Ωφελουμένων (που ανέρχονται συνολικά σε 42.000) και αφορούν 2 προγράμματα απασχόλησης τύπου «voucher».

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων για τις 30.000 θέσεις του προγράμματος

  • «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» και
  • για τις 12.000 θέσεις του προγράμματος «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».

Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν στους ωφελούμενους ανέργους:
• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 έως 120 ωρών, με έμφαση στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων
• Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συνολικής διάρκειας 380 έως 450 ωρών και με διάρκεια έως τους 6 μήνες
• Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Η μοριοδότηση των ανέργων έγινε μέσα από την αξιολόγηση: α) της διάρκειας της συνεχόμενης ανεργίας, β) του ετήσιου συνολικού εισοδήματος ατομικό ή οικογενειακό (οικ. έτος 2014), γ) της συμμετοχή ωφελουμένων σε αντίστοιχες δράσεις επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται – από την Τρίτη 7.10.2014 – για τα οριστικά αποτελέσματα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.voucher.gov.gr και από την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων δράσεων ΕΚΤ www.eye-ekt.gr, χρησιμοποιώντας τον Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ).

 

 

 

Related posts