19 Μαρτίου 2024

Breaking News

Η απίστευτη Επιστολή του Τραμπ στον Ερντογάν

Η απίστευτη Επιστολή του Τραμπ στον Ερντογάν

Χθες (17 Οκτωβρίου 2019) διέρρευσε ένα πραγματικά πολύ περίεργο γράμμα, που φέρονταν να έστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Το γράμμα ήταν τόσο περίεργο, που τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πριν αναφερθούν δημοσίως σε αυτό, έπρεπε να πιστοποιήσουν από τον Λευκό Οίκο, την αυθεντικότητά του, όπως έκαναν π.χ. το MSNBC, το Guardian κ.ά.. Και είναι πράγματι αυθεντικό. Πραγματικά, η επιστολή Τράμπ, δείχνει σαν να έχει βγει από κάποιο site όπως το ελληνικό Κουλούρι, που δημοσιεύει φανταστικές και συνάμα χιουμοριστικές ‘ειδήσεις’.

Δείτε πιο κάτω την αυθεντική Επιστολή (στα αγγλικά βέβαια) που έχει ημερομηνία 9 Οκτωβρίου 2019. Εμείς, σας την μεταφράζουμε στα ελληνικά, για να δείτε όσα σας περιγράψαμε… Και στην οποία έχουμε κρατήσει και τα θαυμαστικά, που δίνουν άλλο τόνο, και εντός αγκυλών με γκρίζο χρώμα, έχουμε βάλει δικές μας διευκρινήσεις…

[Προς] Την Εξοχότητά του
         Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν
         Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας
         Άγκυρα

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε:

Ας δουλέψουμε και να βρούμε μια καλή συμφωνία! Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τον σφαγιασμό χιλιάδων ανθρώπων, και εγώ δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – και θα το κάνω. Σας έδωσα ήδη μια μικρή γεύση με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον. [αναφέρεται για πριν λίγους μήνες, που η Τουρκία δεν εξέδιδε τον αμερικανό Πάστορα, και οι ΗΠΑ με διάφορους τρόπους, βασικά χρηματοοικονομικούς, είχαν ‘γονατίσει’ την τουρκική οικονομία, έως ότου στο τέλος ο Ερντογάν υποχώρησε, και άφησε ελεύθερο τον αμερικανό Πάστορα, να γυρίσει στις ΗΠΑ]

Εργάστηκα σκληρά για να λύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο. Μπορείτε να πετύχετε μια εξαιρετική συμφωνία. Ο Στρατηγός Μαζλούμ [ηγέτης των Κούρδων] είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μαζί σας, και αυτοί [οι Κούρδοι] προτίθενται να κάνουν συμβιβασμούς που δεν θα έκαναν ποτέ στο παρελθόν. Εμπιστευτικά σας επισυνάπτω ένα αντίγραφο της επιστολής του σε μένα, που μόλις ήρθε.

Η ιστορία θα σας βλέπει θετικά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Θα σε κοιτά για πάντα σαν τον διάβολο αν δεν συμβούν καλά πράγματα. Μην είσαι σκληρός τύπος. Μην είσαι ανόητος!

Θα σε καλέσω αργότερα!

Ειλικρινώς,
Ντόναλντ Τραμπ [η υπογραφή του]

ΕΔΩ, η είδηση από το MSNBC

Σχόλιο TaxCoach: Τον Τραμπ εμείς, δυσκολεύομαστε να τον χαρακτηρίσουμε: τρελό / λογικό, συντηρητικό / προοδευτικό, ρατσιστή / φιλελεύθερο κ.ο.κ. … δυσκολευόμαστε να του βάλουμε ταμπελάκια. Είναι Πρόεδρος, out of the box.
Είναι σίγουρα εκκεντρικός, από το μαλλί του, έως την όλη συμπεριφορά του… όμως αν και περίεργη, φαίνεται να έχει αποτελέσματα: έχει έως σήμερα αποτελέσματα π.χ. στην κρίση που πήγαινε να ενταθεί με απρόβλεπτες συνέπειες με την Βόρειο Κορέα, για τις ΗΠΑ, που επί προεδρίας του οι ΗΠΑ δεν έχουν παρέμβει στρατιωτικά κάπου στον κόσμο, ενώ αντιθέτως, μαζεύονται εντός, ακόμα και στην οικονομία που αν και έχει θεματάκια, τουλάχιστον μέχρι τώρα κινείται σχετικά ικανοποιητικά κ.λπ.

Σίγουρα ο Τραμπ, έχει μια ιδιαίτερη προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες αρχικά δείχνουν συγκρουσιακές, αλλά στην πορεία παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση με τον βορειοκορεάτη Κίμ Γιονγκ Ουν, που μέσω twitter αντάλλασσαν βρισιές και προσβολές, αλλά στην πορεία, συναντήθηκαν και συμφιλιώθηκαν, βασικά με την Βόρειο Κορέα να βάζει νερό στο κρασί της…

Και μάλλον, ο Τραμπ, θα ξαναβγεί για την 2η θητεία στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Related posts