19 Απριλίου 2024

Η αποζημίωση των ‘διαθέσιμων’ που απολύονται και η διαδικασία

Η αποζημίωση των ‘διαθέσιμων’ που απολύονται και η διαδικασία

Σταϊκούρας κ ΜητσοτάκηςΗ αποζημίωση των ‘διαθέσιμων’ που απολύονται και η διαδικασία: Με την ΚΥΑ 2/49954/0026 που υπογράφουν αφενός ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, αφετέρου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, καθορίζεται η διαδικασία και δικαιολογητικά για την πληρωμή της εφάπαξ αποζημίωσης των μόνιμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απολύονται.

Η ΚΥΑ καθορίζει την αποζημίωση στους μόνιμους και τους υπηρετούντες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους του ευρύτερου Δημοσίου, σε διαθεσιμότητα και εφόσον καταργείται η οργανική τους θέση.

Η εφάπαξ αποζημίωση θα απομειώνεται κατά 60% για το επικουρικά ασφαλισμένο προσωπικό και κατά 50% για το μη επικουρικά ασφαλισμένο προσωπικό. Θα συμψηφίζεται με τις αποδοχές διαθεσιμότητας που έλαβαν οι δικαιούχοι και μετά τον συμψηφισμό της δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τις €15.000.

Ο δικαιούχος θα πρέπει να κάνει Αίτηση και να προσκομίσει μια σειρά από δικαιολογητικά, προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία που είναι αρκούντως γραφειοκρατική.

Διαβάστε αναλυτικά όσα ορίζει η ΚΥΑ, εδώ.

Related posts