2 Μαΐου 2024

Η βασική σύνταξη όλων των Ταμείων από το 2015 – Πως θα τροποποιείται ανά τον χρόνο

Η βασική σύνταξη όλων των Ταμείων από το 2015 – Πως θα τροποποιείται ανά τον χρόνο

Η βασική σύνταξη όλων των Ταμείων από το 2015 – Πως θα τροποποιείται ανά τον χρόνο: ‘Κλείδωσαν’ οι συντάξεις που θα καταβάλλουν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου 2015 και για τα επόμενα επτά έτη.συντάξεις και προνοιακά επιδόματα

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, το τελικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει τα ακόλουθα:

• Η βασική σύνταξη για το έτος 2015 διαμορφώνεται στα €360 και στο ποσό αυτό, θα προστίθεται η αναλογική σύνταξη, συνδεόμενη με τα έτη ασφάλισης.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας την Κυριακή στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA, επιβεβαίωσε το άρθρο της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ποσό της βασικής σύνταξης θα αναπροσαρμόζεται βάσει συντελεστού που διαμορφώνεται κατά το ήμισυ από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά το υπόλοιπο ήμισυ, εκ της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους, αλλά δεν θα υπερβαίνει την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Το νέο σύστημα θα τεθεί σταδιακά σε ισχύ, καθώς προβλέπεται μεταβατική περίοδος βάσει του Ν.3863/2010.

Τα κύρια σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι είναι:

• Ο τρόπος υπολογισμού θα είναι κοινός στο Δημόσιο και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή θα υπάρξει ένα ενιαίο μοντέλο.

• Τα χρόνια ασφάλισης θα υπολογιστούν με ένα μεικτό σύστημα. Για τα χρόνια μέχρι το τέλος του 2010 ισχύει ο παλαιός τρόπος υπολογισμού, δηλαδή έκαστο Ταμείο εφαρμόζει το δικό του σύστημα. Τα χρόνια μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή από το άθροισμα της βασικής σύνταξης με την αναλογική.

Πηγή: εφημερίδα Έθνος της Κυριακής

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν και τα ακόλουθα άρθρα:
✎ Μεγάλο Έλλειμμα στο ΕΤΕΑ, θα οδηγήσει σε νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων
✎ Η ανάλυση των Συντάξεων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ για τον Σεπτέμβριο

Related posts