9 Μαΐου 2024

Η Β. Κορέα στέλνει για πρώτη φορά πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία

Η Β. Κορέα στέλνει για πρώτη φορά πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία

Η Βόρειος Κορέα έκανε σήμερα για πρώτη φορά, δοκιμή πυραύλου που πέρασε πάνω από τον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας και έπεσε εντέλει, πιο πέρα, στον ωκεανό. Έως σήμερα, η Β. Κορέα είχε υλοποιήσει πλήθος από δοκιμές, αλλά οι πύραυλοι έπεφταν στην θάλασσα, σε περιοχή, ως επί το πλείστον κοντά στην Ιαπωνία και πριν φτάσουν σε αυτήν.

Καθώς η δοκιμή δεν είχε ανακοινωθεί, οι αρχές της Ιαπωνίας, μη γνωρίζοντας εάν ο πύραυλος που περνούσε από τον χώρο τους ήταν οπλισμένος και για παν ενδεχόμενο, ενεργοποίησαν στην ‘επικίνδυνη’ περιοχή σειρήνες και επικοινώνησαν στους πολίτες αυτής της γεωγραφικής περιοχής, να προστατευθούν, πηγαίνοντας άμεσα σε υπόγεια κ.λπ.. Εννοείται ότι οι πολίτες της περιοχής, από την οποία πέρασε ο πύραυλος, τρόμαξαν, όταν πρωινιάτιακα, άκουσαν πολεμικές σειρήνες να ηχούν και αμέσως μετά έμαθαν τα περί πυραύλου που κατευθύνονταν προς την περιοχή τους (δείτε και φωτογραφίες με σχετικό προειδοποιητικό μήνυμα, σε κινητό τηλέφωνο)…

 

Οι αρχές της Ιαπωνίας, χαρακτήρισαν την εν λόγω ενέργεια, την σοβαρότερη πρόκληση και απειλή κατά της χώρας τους.

Προφανώς, οι βορειοκορεάτες με αυτή την δοκιμή, δείχνουν πλέον με περισσότερη αυτοπεποίθηση και στέλνουν μηνύματα, ότι έχουν αναπτύξει τεχνολογία που επαρκεί για να χτυπήσει, αρκετά μακρινούς στόχους.

Είναι δε αξιοσημείωτο, ότι παρόλο που η Ιαπωνία έχει σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας, ο πύραυλος δεν καταρρίφθηκε. Γιατί άραγε; Μήπως εντέλει, αυτά τα πολυδιαφημισμένα και πανάκριβα συστήματα αντιπυραυλικής προστασίας, είναι αναποτελεσματικά;

Τα χρηματιστήρια ανησύχησαν από τη νέα αρνητική εξέλιξη και στην Ευρώπη, σημειώνουν πτώση μεν, σχετικά ήπια δε, από 1,1% έως 1,8%.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κίνδυνος σύγκρουσης ΗΠΑ – Β. Κορέας

Related posts