Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκης και οι ομόλογοι Υπουργοί Σερβίας και Βουλγαρίας βασικοί ομιλητές του συνεδρίου
Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 1st Oil & Gas Forum την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki στην Αλεξανδρούπολη. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ).
Με την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση ενέργειας, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα έχει ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων να αντιμετωπίσει και αντιστοίχως ευκαιρίες να εκμεταλλευτεί. Το 1ο συνέδριο Oil & Gas θα συγκεντρώσει σημαντικούς φορείς χάραξης ενεργειακής πολιτικής, ρυθμιστές, κορυφαίους παράγοντες της αγοράς, χρηματοδότες, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν μοναδικές ιδέες και λύσεις σχετικά με τα σύγχρονα θέματα που αφορούν στο δυναμικό ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.
Βασικοί ομιλητές οι οποίοι έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο συνέδριο είναι, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, οι ομόλογοι Υπουργοί Σερβίας και Βουλγαρίας, Aleksandar Antic και Temenuzhka Petkova αντίστοιχα, καθώς και ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt.
Το συνέδριο θα καλύψει τους ακόλουθους τομείς:
· Η παγκόσμια τάση στον ενεργειακό τομέα και τη γεωπολιτική
· Κατανόηση των σχέσεων μεταξύ ενεργειακής γεωπολιτικής και ενεργειακών αγορών
· Η δυναμική της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ελλάδας: Προκλήσεις & Προοπτικές
· Ο ρόλος της τιμολόγησης στην εξέλιξη του τομέα της ενέργειας
· Το μέλλον των γεωτρήσεων και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα
· Ο ρόλος της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου LNG – Νέες διασυνδέσεις και τερματικοί σταθμοί
· Αγωγοί φυσικού αερίου και προκλήσεις στην Ν.Α. Ευρώπη
· Χρηματοδότηση ενεργειακών έργων
· Περιφερειακές συμμαχίες και συνεργασίες
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν ποικίλες σκέψεις, ιδέες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό «ενεργειακό σταυροδρόμι» για την Ευρώπη και πώς να αξιοποιήσει καλύτερα το γεωγραφικό της πλεονέκτημα και τους ενεργειακούς πόρους που διαθέτει για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ