29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Η νέα μόδα στην Ν. Κορέα: Εικονικές Κηδείες!

Η νέα μόδα στην Ν. Κορέα: Εικονικές Κηδείες!

Στη Νότιο Κορέα μια νέα μόδα αναπτύσσεται γοργά: εικονικές κηδείες, στις οποίες συμμετέχουν όσοι θέλουν να εξοικειωθούν με την ιδέα του θανάτου και μέσω αυτού, να διαχειριστούν καλύτερα το άγχος της καθημερινότητας έως και να αλλάξουν στάση και τρόπο ζωής.

Ο ενδιαφερόμενος πηγαίνει σε μια εταιρία που παρέχει αυτού του είδους την υπηρεσία και όλοι μαζί οι ενδιαφερόμενοι, παρακολουθούν αρχικά μια διάλεξη πάνω στη ζωή και στον θάνατο, βλέπουν ένα ντοκιμαντέρ με μια γυναίκα που πέθαινε από καρκίνο και αποχαιρετούσε την οικογένειά της.

dy1

Στη συνέχεια και ενώ έχουν ντυθεί με τις λευκές ρόμπες που είναι το παραδοσιακό ένδυμα κήδευσης των ανθρώπων τους, γράφουν σε ένα γραφειάκι την διαθήκη τους.dy3
dy2

Έπειτα μπαίνουν σε ένα ξύλινο ‘φέρετρο’ όπου ο κάθε ένας ξαπλώνει εντός αυτού και που τους σκεπάζουν (κλείνουν) για δέκα λεπτά. Εκεί περνούν την ουσιαστική επικήδεια εμπειρία, όπου περιορισμένοι σε ένα τόσο στενό χώρο, σκοτεινό, χωρίς να επιτρέπεται να μιλήσουν προς τα έξω, έχουν το χρόνο να αναλογιστούν τον ίδιο τον θάνατο ή και την ζωή τους – είναι σε πολλούς που χρησιμοποιούν την εν λόγω υπηρεσία, που αυτή η εμπειρία δρα πάνω τους καθοριστικά, συνειδητοποιώντας το σύντομο και μάταιο της ζωής, αναθεωρώντας την μέχρι σήμερα στάση τους προς συγγενείς και φίλους και γενικότερα για την ζωή τους.

Οι εταιρίες που παρέχουν τέτοιου είδους εμπειρίες εικονικής κηδείας – συνήθως γραφεία κηδειών – χρεώνουν περί των 50,000 won ($43) ανά πελάτη.

Related posts