5 Μαΐου 2024

Η Οικονομική Αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο του Εθν. Κέντρου Νεότητας ‘Αγίου Κοσμά’ αλλά και …

Η Οικονομική Αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο του Εθν. Κέντρου Νεότητας ‘Αγίου Κοσμά’ αλλά και …

Η Οικονομική Αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο του Εθν. Κέντρου Νεότητας ‘Αγίου Κοσμά’ αλλά και … ημεδαπό για υψηλά χρέη προς το Δημόσιο και επιχείρηση που απασχολούσε παρανόμως αλλοδαπούς εργαζόμενους.Η Οικονομική Αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο του Εθν. Κέντρου Νεότητας 'Αγίου Κοσμά' αλλά και ...

Αναλυτικότερα, οι υποθέσεις έχουν ως εξής:

Υπόθεση 1η

Συνελήφθη από την οικονομική αστυνομία ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής κατά της διαφθοράς, Κωνσταντίνος Σαργιώτης, για υπεξαίρεση €800 χιλιάδων εντός ενός μηνός.

Η ποινική δίωξη, ασκήθηκε μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και αφορούσε στο αδίκημα της υπεξαίρεσης κατ’εξακολούθηση και κατ’επάγγελμα εις βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και στο αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από σχετικές καταγγελίες από τον αρμόδιο υφυπουργό για αθλητικά θέματα Γιάννη Ανδριανό, περί κακοδιαχείρισης στο εν λόγω κέντρο. Ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ο πρόεδρος του Κέντρου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2013 και παρέμεινε στη θέση του έως τον Αύγουστο του 2014, είχε υπεξαιρέσει μέσα σε ένα μήνα ποσό €800 χιλιάδων από το ταμείο του κέντρου, ενώ διερευνάται η πιθανότητα να έχει υπεξαιρέσει και άλλα χρηματικά ποσά.

Τον Αύγουστο του 2014, εργαζόμενοι του Κέντρου διαμαρτυρήθηκαν στον κ. Ανδριανό ότι είναι απλήρωτοι. Ο υφυπουργός για αθλητικά θέματα διέταξε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, ενώ η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Υπόθεση 2η

Μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας χθες (4/12/2014), σε επιχείρηση κατασκευής ενδυμάτων στα Άνω Πατήσια, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν ανασφάλιστοι και χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια εργασίας. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.).

Επιπλέον, στο πλαίσιο του ελέγχου, προέκυψε ότι 5 από τους εργαζόμενους αλλοδαπούς διέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

Για τις παραβάσεις της ανασφάλιστης εργασίας, επιβλήθηκαν άμεσα από το Σ.ΕΠ.Ε., οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις, το ύψος των οποίων ξεπερνά τις €300 χιλιάδες.

Ο έλεγχος συνεχίζεται για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών και τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων.

Υπόθεση 3η

Συνελήφθη σήμερα (5/12/2014) το πρωί στην Αθήνα, από την Οικονομική Αστυνομία, 52χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 52χρονου, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας παραγωγών, δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιών, έχουν βεβαιωθεί οφειλές προς το Δημόσιο ύψους €27,54 εκατ..

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Ἐνισχύστε τὶς ἐπαγγελματικές γνώσεις καὶ δεξιότητές σας!

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts