5 Μαΐου 2024

Η Τροπολογία που επαναφέρει την Εκπαίδευση σε απαλλασσόμενη ΦΠΑ. Ποια η διαδικασία;

Η Τροπολογία που επαναφέρει την Εκπαίδευση σε απαλλασσόμενη ΦΠΑ. Ποια η διαδικασία;

Με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατατέθηκε χθες αργά στη Βουλή, περιέχεται η επαναφορά της Εκπαίδευσης σε απαλλασσόμενο καθεστώς ΦΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι όσες επιχειρήσεις του τομέα αυτού, ήταν προ της επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση, απαλλασσόμενες και από τον Αύγουστο ήταν υπόχρεες καθώς τους επιβλήθηκε 23% ΦΠΑ (και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τις 20 Ιουλίου), τώρα, μετά δηλαδή την ψήφιση της τροπολογίας, επιστρέφουν στο μηδενικό ΦΠΑ.

Η τροπολογία δεν κάνει λόγο για ορισμένες εταιρίες του τομέα της εκπαίδευσης – ισχύει δηλαδή για όλες, που πριν ήταν απαλλασσόμενες, επιστρέφουν στο ίδιο καθεστώς, υποβάλλοντας δήλωση για ένταξή τους στις απαλλασσόμενες, έως τις 30/12/2015.

Η επαναφορά του καθεστώτος απαλλαγής από τον ΦΠΑ στην (ιδιωτική) εκπαίδευση, στάθηκε εντέλει δυνατή μετά από ένα σήριαλ, με τα ισοδύναμα, βασικά με επιβάρυνση των παικτών με 5 σεντς ανά στήλη των παιγνιδιών του ΟΠΑΠ (που σήμερα είναι στα 50 σεντς η στήλη) και δευτερευόντως με επιβάρυνση με ειδικό φόρο κατανάλωσης στα κρασιά, με 40 σεντς ανά φιάλη.

Σύμφωνα με την ρύθμιση, όσοι είχαν καταβάλει ΦΠΑ για υπηρεσίες εκπαίδευσης, θα πρέπει να ακολουθηθεί διαδικασία επιστροφής του, όπως ορίζεται στην τροπολογία.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία αναλυτικά, εδώ.

>>>•<<<

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν τα Προγράμματα «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης» για συνολικά 12.700 ωφελούμενους

•○• Μπορείτε να γίνετε Ανταγωνιστικότεροι. Το οφείλετε στο μέλλον σας!

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Related posts