19 Μαΐου 2024

Η Τρόικα απαιτεί πλήρη εφαρμογή των συμφωνημένων, νέα μέτρα και ανεξάρτητη…

Η Τρόικα απαιτεί πλήρη εφαρμογή των συμφωνημένων, νέα μέτρα και ανεξάρτητη…

Η Τρόικα απαιτεί πλήρη εφαρμογή των συμφωνημένων, νέα μέτρα και ανεξάρτητη… Την απαίτηση της τρόικας για πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο δεύτερο μνημόνιο το 2012, αποτυπώνει το έγγραφο που έστειλαν προς την κυβέρνηση οι πιστωτές μας, στα πλαίσια της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματος της χώρας μας για δίμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος στήριξης.131214-2

Μεταξύ άλλων, ζητείται ανεξάρτητος οργανισμός για φόρους και έσοδα, στα πρότυπα του αμερικάνικου IRS, ήτοι η Τρόικα ζητάει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) να καταστεί ανεξάρτητη.

Στο έγγραφο, τίθενται προς την ελληνική κυβέρνηση και τονίζονται, όλα τα ‘ανοιχτά’ θέματα, όπως συμπληρωματικά μέτρα για τον Προϋπολογισμό του 2015, αυξήσεις στο ΦΠΑ σε κατηγορίες που σήμερα απολαμβάνουν χαμηλότερο συντελεστή, μείωση των 100 δόσεων, απελευθέρωση ‘κλειστών’ αγορών και επαγγελμάτων, σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη και το πτωχευτικό δίκαιο και δημιουργία ανεξάρτητου οργανισμού για τους φόρους και έσοδα.

Οι πιστωτές μας, δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την αποτελεσματικότητα του κράτους, όσον αφορά στην είσπραξη εσόδων και γι’ αυτό ζητούν επίμονα, την ουσιαστική ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ.

Ούτως ή άλλως όμως, όλα τα παραπάνω μπορούν να θεωρηθούν ότι θα εφαρμοστούν από την κυβέρνηση, μονάχα εάν παραμείνει η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Εάν γίνουν εκλογές με αφορμή τον ΠτΔ, είναι σαφές ότι τα ζητήματα αυτά θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν θα είναι η σημερινή. Το πώς θα πράξει η επόμενη κυβέρνηση, μένει να το δούμε…

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Ενισχύστε την απασχολησιμότητά σας!
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

‘Δυνατά’ Σεμινάρια! Ἀνταγωνιστές τιμές!

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts