29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019

Για «τον πρώτο προϋπολογισμό μετά την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα λιτότητας», μίλησε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 2010 που ένας προϋπολογισμός περιλαμβάνει επεκτατικά μέτρα τονίζοντας ότι «910 εκατομμύρια θα διατεθούν για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας, ένα σημαντικό βήμα για την ανάσχεση της λιτότητας».

Η υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια «συνδέεται άμεσα με θετικά αποτελέσματα που πετύχαμε από τη μείωση της φοροδιαφυγής». Ως κεντρικούς παράγοντες ανέφερε την κατακόρυφη αύξηση χρήσης του πλαστικού χρήματος και την εφαρμογή του VDI, του προγράμματος οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για «επιλεκτική παρουσίαση της πραγματικότητας», επισημαίνοντας πως «ξεχνούν οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, ότι τους πιο σκληρούς φόρους τους επέβαλαν αυτοί στην περίοδο που κυβερνούσαν». Ειδικότερα άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι το πρόγραμμά της «κουβαλά τη φιλοσοφία του ΔΝΤ».

Πέραν των νομοθετημένων εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, η κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει «σε στοχευμένες παρεμβάσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις», αναφέροντας ως παράδειγμα την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί που έχει ήδη υλοποιηθεί.

Τόνισε, τέλος, ότι μετά την κατάργηση του μέτρου για τις συντάξεις και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το βλέμμα της κυβέρνησης στρέφεται στη νέα γενιά, «τους νέους ανθρώπους που είναι το μέλλον της κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτό είναι το στοίχημα για τη νέα χρονιά».

Related posts