19 Μαΐου 2024

Η Volkswagen προσπαθεί να ‘καλοπιάσει’ τους πελάτες της στις ΗΠΑ

Η Volkswagen προσπαθεί να ‘καλοπιάσει’ τους πελάτες της στις ΗΠΑ

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους κατόχους ντιζελοκίνητων οχημάτων της στις ΗΠΑ κάρτες δώρων και παροχές μέσω των αντιπροσώπων της, προκειμένου να καταπολεμήσει την κακή εικόνα της μετά το σκάνδαλο με την εξαπάτηση των ρύπων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα τους προσφέρει μια Visa debit card αξίας $500, την οποία οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της, θα μπορούν να δαπανήσουν όπως θέλουν και όπου θέλουν. Επιπρόσθετα, θα προσφέρει πίστωση αξίας $500 για τους κατόχους των αυτοκίνητών της πάντα, που θα καταναλώνεται προς τους αντιπροσώπους της, δηλαδή οι κάτοχοι αυτοκινήτων VW θα μπορούν να δαπανήσουν $500 σε προϊόντα και υπηρεσίες της VW. Τέλος, θα τους προσφέρουν και τριετή δωρεάν οδική βοήθεια.

Η προσφορά αφορά τους κατόχους αυτοκινήτων VW με τους ‘προβληματικούς’ ντιζελοκίνητους κινητήρες TDI, όπως και τους αντίστοιχους της Audi (που ανήκει στο γκρουπ της VW και είχε το ίδιο πρόβλημα). Ουσιαστικά μιλάμε για 482.000 οχήματα στις ΗΠΑ (υπενθυμίζουμε ότι παγκοσμίως, η απάτη αφορούσε σε 11 εκατ. οχήματά της).

Οι ιδιοκτήτες που θα δεχτούν την προσφορά όμως, θα απεμπολούν το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στην συλλογική αγωγή και στις νομικές ενέργειες κατά της Εταιρείας, όπως και από πιθανές μελλοντικές χρηματικές αποζημιώσεις που θα προκύψουν.

Η VW διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ότι θα αρχίσει να στέλνει επιστολές στους ιδιοκτήτες των οχημάτων και θα τους ενημερώσει για αυτές τις ενέργειές της, καλής θέλησης, που προς το παρόν, αφορά τις ΗΠΑ.

Βέβαια εμάς (TaxCoach), μας φαίνεται περισσότερο ως ‘καλόπιασμα’ για να αποφύγει τα χειρότερα…
Με την ευκαιρία να αναφέρουμε, ότι η μετοχή της VW στο γερμανικό χρηματιστήριο, από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, κατρακύλησε από τα €250 στα €100, χάνοντας χονδρικά το 60% της αξίας της, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Related posts