1 Μαΐου 2024

Ικανοποιητικός ο ρυθμός αφίξεων τουριστών τον Σεπτ. – Οι απόψεις του ΣΕΤΕ

Ικανοποιητικός ο ρυθμός αφίξεων τουριστών τον Σεπτ. – Οι απόψεις του ΣΕΤΕ

Ικανοποιητικός ο ρυθμός αφίξεων τουριστών τον Σεπτ. – Οι απόψεις του ΣΕΤΕ: Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο με ικανοποιητικό ρυθμό +9% η αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013. Αισιόδοξη εικόνα του τουρισμού στη χώρα μας κατά την Alpha Bank

Σε επίπεδο εννιαμήνου, η αύξηση αγγίζει το +14,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και είναι πλέον βέβαιο ότι θα υπερκαλυφθεί ο στόχος ρεκόρ των 19,5 εκατ. αεροπορικών αφίξεων έως το τέλος του έτους (21,5 εκατ. με την προσθήκη της κρουαζιέρας).

Η άποψη του ΣΕΤΕ και εκτιμήσεις

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΕΤΕ) αναφέρει σχετικά και τονίζει τις πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού την τελευταία διετία · ωστόσο, σημειώνει, καταγράφεται στο τελευταίο διάστημα, σε επίπεδο επενδυτικού ενδιαφέροντος μια ανησυχητική τάση αναμονής, η οποία αποδίδεται στην διαρκή εκλογολογία, στη κάμψη του ρυθμού ανάπτυξης της ευρωζώνης και στη γεωπολιτική αστάθεια της ευρύτερης περιοχής.

Αν και προς το παρόν φαίνεται ότι κινούνται θετικά τόσο οι προκρατήσεις (πλην Ρωσίας), όσο και ο προγραμματισμός των αεροπορικών πτήσεων για το 2015, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι εάν οι παραπάνω παράγοντες ενισχυθούν, υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρεασθούν αρνητικά όχι μόνο οι επενδύσεις, αλλά και οι κρατήσεις για το έτος 2015.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν και τα ακόλουθα άρθρα:
✎ Αισιόδοξη εικόνα του τουρισμού στη χώρα μας κατά την Alpha Bank
✎ Βελτίωση πλεονάσματος του Ταξιδιωτικού Ισοζυγίου τον Ιούλιο αλλά και στο επτάμηνο

Related posts