28 Μαρτίου 2024

Breaking News

ΙΚΑ: Εως 28 Φεβρ. η δυνατότητα υποβολής Συμπληρωματικής Α.Π.Δ. άνευ επιβολής κυρώσεων – Τι και ποιους αφορά.

ΙΚΑ: Εως 28 Φεβρ. η δυνατότητα υποβολής Συμπληρωματικής Α.Π.Δ. άνευ επιβολής κυρώσεων – Τι και ποιους αφορά.

ΙΚΑ: Εως 28 Φεβρ. η δυνατότητα υποβολής Συμπληρωματικής Α.Π.Δ. άνευ επιβολής κυρώσεων – Τι και ποιους αφορά. Το ΙΚΑ με εγκύκλιό του με θέμα «Ένταξη από 1/12/2013 των ασφαλισμένων του ΤΑ.Π.Ι.Τ. στην Α.Π.Δ. του Ο.Π.Σ. / Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. – Απεικόνιση ασφαλιστικών στοιχείων στην Α.Π.Δ. μέσω του Ο.Π.Σ. / Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. των υπαγόμενων στην ασφάλιση του ΤΑ.Π.Ι.Τ. – Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν», αναφέρει ότι:Ι.Κ.Α.

Για την απεικόνιση των ασφαλιστικών στοιχείων των εργαζομένων (για τον κλάδο ασφάλισης υπέρ Τ.Α.Π.Ι.Τ.), δίνεται η δυνατότητα υποβολής Συμπληρωματικής (04) Α.Π.Δ. ανά μισθολογική περίοδο, συγκεκριμένα 12/2013 έως 12/2014 χωρίς την επιβολή κυρώσεων (Π.Ε.Π.Ε.Ε. από εκπρόθεσμη υποβολή), εφόσον υποβληθούν έως 28/2/2015.

Για τις εν λόγω συμπληρωματικές Α.Π.Δ. παρέχεται η δυνατότητα υποβολής τους μέσω διαδικτύου μέχρι την ανωτέρω τασσόμενη ημερομηνία, διευκρινίζεται όμως ότι συμπληρωματικές (04) Α.Π.Δ. γίνονται αποδεκτές μέσω διαδικτύου εφόσον έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής, μόνο για την απεικόνιση των εισφορών υπέρ ΤΑ.Π.Ι.Τ. και τους ανωτέρω περιγραφόμενους Κ.Α.Δ. & Κ.Π.Κ..

Μετά την ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία θα πρέπει να υποβάλλονται στο αρμόδιο Υποκ/μα ελέγχου και θα θεωρούνται εκπρόθεσμες.
Επισημαίνεται ότι για μισθολογική περίοδο που δεν έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της, δεν απαιτείται υποβολή συμπληρωματικής Α.Π.Δ.(04), αλλά οι εισφορές υπέρ ΤΑΠΙΤ, δύναται να συμπεριληφθούν στην κανονική Α.Π.Δ.(01).

Διευκρινίζεται εκ νέου ότι, οδηγίες επί των διατάξεων του ΤΑ.Π.Ι.Τ. (υπαγωγή στην ασφάλιση, κ.λπ.), θα παρέχονται από την αρμόδια Υπηρεσία του εν λόγω Ταμείου (ΤΑ.Π.Ι.Τ. Ακαδημίας 58, 106 78 Αθήνα).

Για τους Τομείς Πρόνοιας Προσωπικού Οργανισμού Λιμένος Θεσ/νίκης και Πρόνοιας Προσωπικού Οργανισμού Ύδρευσης Θεσ/νίκης οι οδηγίες θα δίνονται από το Περιφερειακό Τμήμα ΤΑΠΙΤ Θεσσαλονίκης (Πτολεμαίων 10, Τ.Κ. 54630).

Δείτε αναλυτικά όλη την Εγκύκλιο, εδώ.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Σεμινάρια γιὰ νὰ σᾶς ἐνισχύσουν!

Διαβάστε ακόμα…

Related posts