29 Μαρτίου 2024

Breaking News

ΙΚΑ: Υποβολή Α.Π.Δ. μετά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ Ε.Τ.Ε.Α.

ΙΚΑ: Υποβολή Α.Π.Δ. μετά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ Ε.Τ.Ε.Α.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει τους Εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων & Οικοδομοτεχνικών Έργων ότι μετά την έκδοση της εγκυκλίου Φ80020/οικ22104/Δ15405/30-6-2016 της Γ.Γ.Κ.Α., προκειμένου να υποβάλλουν Α.Π.Δ., μισθολογικής περιόδου απασχόλησης Ιουνίου 2016 (06/2016), έχει τροποποιηθεί το μηχανογραφικό σύστημα του Ο.Π.Σ./ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τα νέα ποσοστά ασφαλιστικών εισφορών υπέρ Ε.Τ.Ε.Α., προσαυξημένα κατά 1%.
Είναι διαθέσιμο αρχείο (txt) με ενημερωμένους τους Κωδικούς Πακέτων Κάλυψης (Κ.Π.Κ.), στους οποίους δεν επέρχεται καμία αλλαγή στην κωδικοποίηση, παρά μόνο στο ποσοστό ασφάλισης υπέρ Ε.Τ.Ε.Α. στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – Αρχική σελίδα και στο πεδίο Ενημερώσεις / Αντληση Εντύπων / Εργαλεία / Οδηγός Σύνδεσης Κωδικών (ΟΣΥΚ).

Κατά συνέπεια οι Α.Π.Δ. μισθολογικής περιόδου απασχόλησης 06/2016 θα γίνονται πλέον αποδεκτές, με τα νέα ποσοστά εισφορών. Αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων, την υποβολή των Α.Π.Δ. και τη διαχείριση των ήδη υποβληθεισών Α.Π.Δ., πριν από την αύξηση του ποσοστού των εισφορών υπέρ Ε.Τ.Ε.Α., θα δοθούν μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου από το Ε.Τ.Ε.Α.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Related posts