2 Μαΐου 2024

Κάμψη κατά 1% της απασχόλησης στο Λιανικό Εμπόριο στο Γ΄ τρίμηνο

Κάμψη κατά 1% της απασχόλησης στο Λιανικό Εμπόριο στο Γ΄ τρίμηνο

Κάμψη κατά 1% της απασχόλησης στο Λιανικό Εμπόριο στο Γ΄ τρίμηνο, έδειξε η μελέτη της ΕΛΣΤΑΤ σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, με το Γ΄ τρίμηνο του 2013.λιανικό εμπόριο

Αναλυτικότερα, η εξέλιξη του Δείκτη Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο, για το Γ΄ τρίμηνο 2014 έχει ως εξής:

Ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο του Γ΄ τριμήνου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 1,0%.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε μείωση κατά 1,4%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε αύξηση κατά 0,5%.

Ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο, του Γ΄ τριμήνου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του Β΄ τριμήνου 2014, παρουσίασε αύξηση κατά 0,2%.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση κατά 0,9%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε μείωση κατά 0,3%.

Από τα παραπάνω στοιχεία, διαφαίνεται ότι οι συνθήκες ύφεσης κρατούν ακόμη, καθώς σε έναν κλάδο που από την φύση του απασχολεί πολύ προσωπικό, δεν είχαμε αύξηση της απασχόλησης, όπως θα έπρεπε να αναμέναμε αν είχε γυρίσει σε ανάπτυξη. Πόσο δε μάλιστα, εάν έχουμε μείωση στο Γ΄ τρίμηνο, το οποίο περιέχει τους ισχυρούς μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο – ισχυρούς λόγω τουρισμού.

Βέβαια ένα αμυδρό φως ίσως διαφαίνεται από την αύξηση της απασχόλησης στην τριμηνιαία σε τρέχουσα βάση σύγκριση (του Γ΄ τριμήνου με το Β΄ τρίμηνο του 2014), αλλά αφενός η αύξηση είναι οριακή, αφετέρου η σύγκριση σε τρέχουσα βάση δεν είναι και η πλέον δόκιμη, καθώς μπορεί να επηρεάζεται από εποχικότητα και να μην δείχνει μια πραγματική τάση, τόσο καθαρά όσο τη δείχνει η ετήσια σύγκριση, που συγκρίνει π.χ. το Γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους με το Γ΄ τρίμηνο του περασμένου έτους.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει το ακόλουθο άρθρο:
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Ἀνταγωνιστικός εἶναι ὁ ἐπαγγελματίας, ὁ καλά καταρτισμένος καὶ ἐνημερωμένος!

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts