2 Μαΐου 2024

‘Καθαρή’ αναστολή πλειστηριασμών α΄ κατοικίας ζητούν καταναλωτικές οργανώσεις

‘Καθαρή’ αναστολή πλειστηριασμών α΄ κατοικίας ζητούν καταναλωτικές οργανώσεις

‘Καθαρή’ αναστολή πλειστηριασμών α΄ κατοικίας ζητούν καταναλωτικές οργανώσεις: Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών ‘Η Παρέμβαση’ ζητούν την άμεση δέσμευση της κυβέρνησης, ώστε να ισχύσει η αναστολή των πλειστηριασμών χωρίς όρους και προϋποθέσεις για την κύρια κατοικία και για τα υπόλοιπα ακίνητα για τρία τουλάχιστον χρόνια.TaxCoach

Οι ενώσεις καταναλωτών αναφέρουν ορισμένα αυτονόητα, όπως ότι όλο και περισσότεροι μισθωτοί ή μικροεπαγγελματίες, δεν μπορούν πλέον όχι μόνο να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά ούτε καν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς, ενώ από την άλλη πλευρά,  η αγορά ακινήτων ασφυκτιά και μια μαζική διάθεση ακινήτων προς πώληση, θα επιφέρει περαιτέρω απαξίωσή τους.

Οι ενώσεις καταναλωτών μεταξύ άλλων, ζητούν:

• Την αναστολή των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας αλλά και των υπολοίπων ακινήτων, όπως ίσχυε έως το 2013, τουλάχιστον για επιπλέον 3 έτη.

• Υπεύθυνη, ρεαλιστική και ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων («κόκκινων»). Για τα στεγαστικά ζητούν να υπάρξουν αναπροσαρμογές βάσει της μείωσης των αξιών των ακινήτων και για τα καταναλωτικά και επαγγελματικά δάνεια, στην κατεύθυνση της μείωσης των υπέρογκων επιτοκίων και των διαγραφών, ανά περίπτωση, μέρους των χρεών.

• Να λειτουργήσουν θεσμοί συμβουλευτικής υποστήριξης και εξωδικαστικής συνδρομής για τη διευθέτηση των οφειλών, με την υποχρέωση των τραπεζών να λογοδοτούν για τις λύσεις που προτείνουν.

• Την άμεση απόσυρση των διατάξεων για τους «fast track» πλειστηριασμούς και τις εξευτελιστικές τιμές πρώτης προσφοράς ακινήτων από το σχέδιο τροποποίησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρoυν τα ακόλουθα άρθρα:
✎ Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Ενδιαφέροντα Σεμινάρια!

Διαβάστε ακόμα…

Related posts