29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Καθησυχαστικός ο υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης για τα Ροδάκινα

Καθησυχαστικός ο υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης για τα Ροδάκινα

Καθησυχαστικός ο υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης για τα Ροδάκινα: Από το βήμα της Βουλής ο κ. Καρασμάνης επιχείρησε να δείξει ότι η κυβέρνηση ελέγχει το θέμα. Το ελέγχει όμως;Καθησυχαστικός ο υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης για τα Ροδάκινα

Συγκεκριμένα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το θέμα των ροδάκινων, είναι ένα θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί προσωπικά και μάλιστα, πριν ακόμα υπάρξει το εμπάργκο της Ρωσίας.

Ο υπουργός είπε ότι το είχε αναδείξει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις αρχές Ιουνίου και με τον αρμόδιο Επίτροπο, όπου εκεί κατέθεσε στοιχεία και ένα συγκεκριμένο φάκελο και ζήτησε την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών για όλη την περίοδο.

Ο κ. Καρασμάνης πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε μία ανοιχτή διαβούλευση. Διεκδικεί η κυβέρνηση κοινοτικά κονδύλια.

Και έκλεισε την αναφορά του, διαβεβαιώνοντας τους ροδακινοπαραγωγούς ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να διασφαλίσει το εισόδημα και να προστατεύσει τον κόπο και τον ιδρώτα των ροδακινοπαραγωγών.

Εμείς ως Tax Coach, θεωρούμε ότι στην ουσία ο υπουργός δεν είπε και τίποτα συγκεκριμένο: διεκδικεί κονδύλια ·  πόσα; έχει αποσπάσει σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων; πότε θα ληφθούν; υ[΄αρχει χρονοδιάγραμμα; Μάλλον οι ραδακινοπαραγωγοί θα πρέπει να προβληματίζονται.

Related posts