19 Μαρτίου 2024

Breaking News

Και νέα επίθεση κατά εφοριακού – Αντιδράσεις

Και νέα επίθεση κατά εφοριακού – Αντιδράσεις

Νέο περιστατικό επίθεσης σε εφοριακούς. Χθες κλιμάκιο ελεγκτών στης ΑΑΔΕ, δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πιτσαρία στον Πλατανιά Μαγνησίας.

Το κλιμάκιο, πήγε σε πιτσαρία, που είχαν “ξαναγράψει” το 2017, και διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις. Όταν ο ελεγκτής συνέτασσε το φύλλο ελέγχου, ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας τον χτύπησε στο χέρι και προσπάθησε να επιτεθεί με καρέκλα στη γυναίκα ελέγκτρια. Αυτή απέφυγε την επίθεση, αλλά ο ελεγκτής υπέστη κάταγμα και εισήχθη στο νοσοκομείο. Ο δράστης προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο, εξαφανίστηκε. Η αστυνομία που μετέβη στο κατάστημα συνέλαβε την ιδιοκτήτρια, την οποία όμως άφησε λίγο αργότερα, ελεύθερη, καθώς η εμπλοκή της στο συμβάν, δεν ήταν ενεργητική αλλά μόνο φραστική.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ανέφερε ότι θα επιληφθεί άμεσα για την ανεύρεση και σύλληψη του δράστη.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών με ανακοίνωσή της, καταδικάζει τη νέα, απρόκλητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν εφοριακοί υπάλληλοι εν ώρα καθήκοντος.
Εκφράζουμε τη στήριξή μας προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.
Ήδη, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση, και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.
Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας.
Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος.
Το είπαμε και το εννοούμε: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία.

Related posts