2 Μαΐου 2024

Καμία κατάσχεση για οφειλές ως €300.000 ως την εφαρμογή της Ρύθμισης

Καμία κατάσχεση για οφειλές ως €300.000 ως την εφαρμογή της Ρύθμισης

Καμία κατάσχεση για οφειλές ως €300.000 ως την εφαρμογή της Ρύθμισης: Με άτυπη εντολή, η Γ.Γ. Δημ. Εσόδων, Αικ. Σαββαΐδου ‘παγώνει’ την διαδικασία κατασχέσεων μέχρις ότου να ανοίξει η ειδική εφαρμογή για την ένταξη στην ρύθμιση.katasxeseis-stop

Αυτό σημαίνει ότι οι οφειλέτες του Δημοσίου και για συσσωρευμένες οφειλές έως 300.000, όσον αφορά στις κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων, μπορούν να είναι ήσυχοι τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα.
Αυτό είναι κάτι που αφορά πάρα πολύ κόσμο, καθώς κάτι λιγότερο από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι, χρωστούν έως €20.000 έως την 1η Οκτωβρίου.

Για όσους χρωστούν άνω των €300.000, οι κατασχέσεις δεν ‘παγώνουν’ αλλά και αυτοί οι φορολογούμενοι, θα μπορούν μπαίνοντας στην ρύθμιση, να ακυρώσουν την διαδικασία κατασχέσεων.

Ουσιαστικά, η πολιτεία αναφέρει ότι δίνει μια πίστωση χρόνου έως ότου ετοιμαστεί και το σύστημα ένταξης στην ρύθμιση, στους μη μεγάλους οφειλέτες, στο να ‘ανασάνουν’ και να μην ανησυχούν ότι μπορούν περιουσιακά τους στοιχεία να κατασχεθούν.
Βέβαια μετά την δυνατότητα ένταξης στην νέα ρύθμιση με τις πολλές δόσεις, εάν κάποιος οφειλέτης δεν ενταχθεί ή ενταχθεί αλλά δεν εξυπηρετεί κανονικά το χρέος του, θα διατρέχει κίνδυνο κατάσχεσης κινητών ή ακινήτων περιουσιακών του στοιχείων, αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα.

Η ειδική εφαρμογή στο taxisnet για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, υπολογίζεται ότι θα ανοίξει έως τις 15 Νοεμβρίου 2014 και κρίνεται (από την πολιτεία) ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, έως το τέλος του έτους, είναι επαρκές για να ενταχθεί στην ρύθμιση η μεγάλη πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων για αυτήν.

Η καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής, είναι η 31η Μαρτίου 2015, αλλά η άτυπη στάση στις κατασχέσεις, θα σταματήσει νωρίτερα, όπως αναφέρουν δημιοσιεύματα, ως μέσο πίεσης για να ενταχθούν οι οφειλέτες στη νέα πολύμηνη ρύθμιση και να έχουν τα δημόσια έσοδα μια ικανοποιητική πορεία εισπράξεων, έτσι ώστε να μην απειληθεί και η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2015.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει το ακόλουθο άρθρο:
Τάφος Αμφίπολης – Οι απαντήσεις σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα

Ενδιαφέροντα Σεμινάρια

Διαβάστε ακόμα…

Related posts