29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Καράογλου για το δήθεν πλεόνασμα του ΟΑΕΔ

Καράογλου για το δήθεν πλεόνασμα του ΟΑΕΔ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τo πλεόνασμα που εμφανίζει ο ΟΑΕΔ στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

>>>•<<<

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ “βαφτίζουν” την ανικανότητα “πλεόνασμα”

Την ανικανότητά της να επιδοτήσει προγράμματα απασχόλησης, η Κυβέρνηση τη… βάφτισε “πλεόνασμα”.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 ο ΟΑΕΔ θα παρουσιάσει θετικό ταμειακό ισοζύγιο ύψους 649.000.000 ευρώ, αυξημένο κατά 291.000.000 ευρώ έναντι του στόχου για το 2017, λόγω της μείωσης των δαπανών του κατά 220.000.000 ευρώ.

Όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, με ανακοίνωσή τους, ουσιαστικά η Κυβέρνηση δεν εκπόνησε τα προγραμματισμένα για το 2017 προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και ως εκ τούτου δεν εκταμίευσε τα 220.000.000 ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί, τα οποία σήμερα εμφανίζει ως “πλεόνασμα”.

Μας λένε, δηλαδή, ότι αντί η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει τον ΟΑΕΔ ως αιχμή του δόρατος για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης μέσω προσλήψεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις κρατήσεις εργαζομένων και εργοδοτών ως αποθεματικό στην Τράπεζα της Ελλάδος, με το πρόσχημα των τόκων, μετατρέποντάς τον σε… πιστωτικό ίδρυμα!

Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι ο ΟΑΕΔ πρέπει να επιδοτεί την ανάπτυξη και όχι τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Να καταρτίζει προγράμματα νέων θέσεων εργασίας, επιχορήγησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών και κατάρτισης ανέργων σε ειδικότητες που ζητά η αγορά. Διότι αυτά τα προγράμματα, σε μεγάλο ποσοστό, μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και όχι σε μερική απασχόληση. Δεν κρύβουν το πρόβλημα της ανεργίας κάτω από το χαλί, όπως συμβαίνει με τα περίφημα οκτάμηνα κοινωφελούς απασχόλησης που οδηγούν και πάλι στο ταμείο ανεργίας.

Αυτό θέλει και περιμένουν η αγορά, οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες οι οποίοι καταβάλλουν κάθε μήνα υψηλές εισφορές.

>>>•<<<

Δείτε σχετικά:
Κατάθεση Προσχεδίου Κρατικού Προϋπολογισμού 2018

Related posts