3 Μαΐου 2024

Κατάρτιση και λειτουργία του Μητρώου εκτελεστών διαθηκών, εκκαθαριστών…

Κατάρτιση και λειτουργία του Μητρώου εκτελεστών διαθηκών, εκκαθαριστών…

Όπως ανακοίνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελάδος, γνωστοποιείται ότι σύμφωνα με την αριθ. Δ.Κ.Π. Γ 0019782/05-12-2016 (ΑΔΑ: Ψ1ΨΛΗ-ΔΕΑ) απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών στο μητρώο εκτελεστών διαθηκών, εκκαθαριστών, διαχειριστών κοινωφελών περιουσιών ή ιδρυμάτων και κηδεμόνων σχολαζουσών κληρονομιών που συστάθηκε στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή τα αναφερόμενα στο άρθρο 16 παρ. 2 του ν. 4182/2013 πρόσωπα και συγκεκριμένα:

α) δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, λογιστές και φοροτεχνικοί, οι οποίοι είναι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ισότιμων αναγνωρισμένων της αλλοδαπής και οι οποίοι έχουν πενταετή τουλάχιστον εμπειρία

β) νομικά πρόσωπα με εταιρική μορφή και αντικείμενο την παροχή νομικών ή οικονομικών υπηρεσιών, τα οποία υποχρεούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων του εκτελεστή διαθήκης, εκκαθαριστή κοινωφελούς περιουσίας ή κηδεμόνα σχολάζουσας κληρονομιάς, να χρησιμοποιούν ως προστεθέντες μόνο φυσικά πρόσωπα που πληρούν τα προσόντα της περίπτωσης α.

Για τη συμμετοχή των λογιστών – φοροτεχνικών στην κλήρωση του Ιανουαρίου 2018, προϋπόθεση είναι η εγγραφή τους  στους καταλόγους εκτελεστών διαθηκών, εκκαθαριστών, διαχειριστών κοινωφελών περιουσιών ή ιδρυμάτων και κηδεμόνων σχολαζουσών κληρονομιών.
Η αίτηση εγγραφής τόσο για τα ενδιαφερόμενα φυσικά πρόσωπα όσο και για τα νομικά πρόσωπα :

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΗΜ. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ Γ-ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ –ΣΧΟΛΑΖΟΥΣΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΚΟΛΩΝΟΥ 2,ΑΘΗΝΑ ,ΤΚ 10437
ΤΗΛ.2105242621 (είχε σταλεί λανθασμένος τηλεφωνικός αριθμός)

Related posts