25 Απριλίου 2024

Κατάσχεση σε 20 μέρες από ΚΕΑΟ-ΟΑΕΕ, αν δεν πληρώσεις!

Κατάσχεση σε 20 μέρες από ΚΕΑΟ-ΟΑΕΕ, αν δεν πληρώσεις!

Κατάσχεση σε 20 μέρες από ΚΕΑΟ-ΟΑΕΕ, αν δεν πληρώσεις! Στάλθηκαν τα πρώτα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ* με τα οποία, ο ΟΑΕΕ, ειδοποιεί μέσω αυτού, τον οφειλέτη του ότι «ανοίξαμε και σας περιμένουμε»!

* ΚΕΑΟ = Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών

Κατάσχεση σε 20 μέρες από ΚΕΑΟ-ΟΑΕΕ, αν δεν πληρώσεις

Όπως αναφέρει ο Φλωράς Γιώργος, επιχειρηματίας, συντονιστής της πρωτοβουλίας για τον ΟΑΕΕ «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», μόλις λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, η Κυβέρνηση «έλαβε το μήνυμα» και ξεκινάει αδίστακτη επίθεση! Και αυτό εις γνώση της ότι είναι παράνομη η πράξη της.

Στα ειδοποιητήρια ξεκαθαρίζεται ότι σε περίπτωση μη εξόφλησης τη οφειλής σε 20 μέρες ξεκινάει η διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων του ασφαλισμένου ή στοιχείων απαιτήσεων του ασφαλισμένου προς τρίτους!

Εντός των οφειλομένων στον ΟΑΕΕ βρίσκονται σειρά παράνομων ποσών όπως:

  1. η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν παρείχε παράνομα ο ΟΑΕΕ για όσο διάστημα ο οφειλέτης χρωστάει εισφορές. Ετησίως το ποσό είναι περίπου 1.000€ συν τους τόκους.
  2. οι εισφορές έπρεπε να είχαν μειωθεί από το 2009 και παράνομα ο εκάστοτε Υπουργός Εργασίας τις κρατάει στο ίδιο επίπεδο με το 2009
  3. τα επιτόκια είναι παράνομα και υπερβαίνουν σημαντικά το ανεκτό επιτόκιο υπερημερίας

050614-5Είναι παράνομη η πολιτική του ΟΑΕΕ και του Υπουργείου Εργασίας και το γνωρίζουν πολύ καλά, αναφέρει ο κ. Φλωράς και προσθέτει ότι είναι όμως παραδομένοι στους δανειστές και συνεχίζουν.

Γνωρίζουν άριστα την Γνωμοδότηση του κ. Μανιτάκη, γνωμοδότηση που έχει παραδοθεί στο γραφείο του Υπουργού Βρούτση ήδη από τις 17/2/2014.

Γνωρίζουν ότι ήδη έχουν εκδοθεί δύο δικαστικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν την υποχρέωση του ΟΑΕΕ να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους οφειλέτες (άρα όταν δεν το έπραττε επειδή όφειλαν δεν οφείλει να ζητάει τα χρήματα).

Και όμως συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση, ως μια οργανωμένη εγκληματική συμμορία που επιθυμεί την μαζική αρπαγή περιουσιών και φυσική εξόντωση των μικρομεσαίων που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Το e-mail του κ. Φλωρά Γεωργίου, συντονιστού της πρωτοβουλίας για τον ΟΑΕΕ «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», είναι george.floras@floras.gr

 

 

Related posts