11 Μαΐου 2024

Κερδίζουμε μια ώρα Ύπνου! – Απαραίτητες Συμβουλές!

Κερδίζουμε μια ώρα Ύπνου! – Απαραίτητες Συμβουλές!

Επανέρχεται η λεγόμενη χειμερινή ώρα, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018. Οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, και στις 4 πμ να δείχνουν 3 πμ.

Από αύριο, θα σκοτεινιάζει πλέον πιο νωρίς, αλλά τουλάχιστον κερδίζουμε (άπαξ βέβαια) μία ώρα ύπνου!

Οι emo και goth (αν και τείνουν να εξαφανιστούν) πρέπει να χαίρονται, διότι αφενός πλέον θα σκοτεινιάζει ταχύτερα, αφετέρου εισερχόμαστε στην περίοδο που οδηγεί στις 21 Δεκεμβρίου, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή την χρονική στιγμή που εντός του 24ώρου της ημέρας, θα έχουμε την μεγαλύτερη περίοδο νυκτός.

Μην ξεχάσετε λοιπόν να αλλάξετε την ώρα, στα ρολόγια που έχετε, και δεν είναι smart (watches, phones) καθώς αυτά τα τελευταία, είναι αρκετά “έξυπνα” για να την αλλάξουν από μόνα τους. Στα υπόλοιπα τα “χαζά” αλλάξτε την εσείς.

Τώρα σας συνιστούμε να μην βάλετε ξυπνητήρι στις 4:00 τα ξημερώματα για να αλλάξετε την ώρα. Εδώ κερδίζουμε κοτζαμάν ώρα επιπλέον ύπνου και θα την χαλάσετε οικειοθελώς;  Κάντε την αλλαγή είτε από το βράδυ του Σαββάτου, πριν κοιμηθείτε, είτε την επόμενη (ό,τι βολεύει τον καθένα), την Κυριακή το πρωί, με το που θα ξυπνήσετε, ίσως και μεσημέρι για μερικούς (τι κανάτε το βράδυ και κοιμάστε έως τέτοια ώρα, μεσημέρι;;;) …

Και όσοι τυχόν νυχτόβιοι και νυκτοπερπατητές, τύχει να δώσετε ραντεβού την Κυριακή στις 3 ή στις 4 στα ξημερώματα, φροντίστε να διευκρινήσετε, ποιες 3 ή 4 τα ξημερώματα εννοείτε… προ ή μετά την αλλαγή της ώρας; Μην δώσετε κανά ραντεβού σε κανά μπαράκι στο Γκάζι, και πάτε ένας εκ των δύο νωρίτερα και είναι αναγκασμένος να περιμένει για μιαν ολόκληρη ώρα… Και αν τυχόν, παρόλο που σας προειδοποιήσαμε, κάνετε το misunderstanding για την ώρα του ραντεβού, δεν πειράζει ·  όποιος πάει νωρίτερα, ας μην χάσει τον χρόνο του και ας κάνει οφθαλμόλουτρο ό,τι του αρέσει (γυναίκα, άντρα ή και τίποτα ενδιάμεσο) κι ας πιει και καμιά μπυρίτσα…

 

Related posts