17 Μαΐου 2024

«Κοινωνικό Φροντιστήριο» Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (… και βίντεο)

«Κοινωνικό Φροντιστήριο» Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (… και βίντεο)

Το πρόγραμμα «Κοινωνικό Φροντιστήριο» της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενισχύει μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται δωρεάν.

Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» φιλοδοξεί έτσι να ανακουφίσει, κατά το δυνατόν, την ελληνική οικογένεια από το πρόσθετο άγχος που βιώνει σήμερα.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο», μπορούν να αποτανθούν και αυτοί στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Τα δωρεάν μαθήματα προσφέρονται σε περίπου 150-160 μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 4.30 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη της Αρχιεπισκοπής στου Ψυρρή, στο κτίριο του πρώην Κακουργιοδικείου.

Η μεγάλη προσέλευση μαθητών το απόγευμα, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και τα ολιγομελή τμήματα στις έξι αίθουσες θυμίζουν… κανονικό φροντιστήριο.

«Έρχονταν (σ.σ. από το 2012) γονείς τόσο στην Αρχιεπισκοπή όσο και στις ενορίες και μας έλεγαν ότι έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πως χρειάζονταν βοήθεια για τα μαθήματα των παιδιών τους» λέει ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης Σεβαστιανός Ανδρεάδης. Οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν ότι τα μαθήματα θα μπορούσαν να γίνουν στον χώρο της Βιβλιοθήκης. Η ιδέα τους ενθουσίασε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος μάλιστα είχε κάνει φροντιστηριακά μαθήματα στο… ίδιο κτίριο για τις δικές του εξετάσεις το 1956. Έτσι, το καλοκαίρι αναζήτησαν εθελοντές εκπαιδευτικούς.
Το αποτέλεσμα είναι σήμερα 40 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, ανάμεσά τους και συνταξιούχοι, να προσφέρουν στήριξη στους μαθητές και το φροντιστήριο να λειτουργεί ήδη με επιτυχία μια τριετία.

Δείτε το βίντεο – τηλεοπτικό σποτ, διάρκειας ολίγων δευτερολέπτων:


Κοινωνικό Φροντιστήριο Βιβλιοθήκης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλ.: 210-3311270 & 210-3245098
Fax: 210-3223842
E-mail: kf.libiaa@gmail.com
lib.iaath@gmail.com

>>>•<<<

Ευεπιχειρείν: αεί βέλτιστον

Related posts