7 Ιουλίου 2024

Κόντρα ΝΔ – Αλεξιάδη

Κόντρα ΝΔ – Αλεξιάδη

Η ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σε σχέση με όσα ειπώθηκαν σε συνέντευξη του αναπλ. υπουργού οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδη:

Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχεται ότι η κυβερνητική πολιτική της φοροεπιδρομής ενισχύει τη φοροδιαφυγή, αντί να την περιορίζει.

Αυτή η δημόσια παραδοχή εξοργίζει τους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες που εξοντώνονται καθημερινά.

Την ίδια στιγμή, οι φοροφυγάδες, με τις κυβερνητικές ευλογίες, συνεχίζουν το πάρτυ.

Η αλλαγή του μείγματος πολιτικής με μείωση φόρων και δαπανών είναι αναγκαία προϋπόθεση για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο.

Αυτήν την πολιτική δεσμεύεται να υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία.

Και ο Τρ. Αλεξιάδης απάντησε στη ΝΔ:

Προκαλεί τουλάχιστον καλοκαιρινή θυμηδία η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη συνέντευξη που παραχώρησα στο iefimerida.gr, η οποία αποδεικνύει ότι… δεν διάβασαν τη συνέντευξη.

Αντιλαμβάνομαι πως η συγγραφή του κυβερνητικού τους προγράμματός, τους απασχολεί πάρα πολύ και τους αναγκάζει να εκδίδουν δελτία τύπου που βασίζονται σε σχόλια φιλικών τους ΜΜΕ και όχι στα πραγματικά δεδομένα.

Σχετικά με την αναφορά τους για ¨το πάρτι που συνεχίζουν οι φοροφυγάδες¨, τους καλώ να μας δείξουν, οποιαδήποτε περίοδο στη διακυβέρνησή τους, κατά την οποία να έγιναν περισσότεροι έλεγχοι ή περισσότερες δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, από όσες έγιναν αυτή την περίοδο.

Καταλαβαίνω πλήρως το τι ενοχλεί τη Νέα Δημοκρατία στα όσα κάνει η Κυβέρνηση στον τομέα της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς. Το μόνο για το οποίο μπορώ να δεσμευθώ, είναι πως στο άμεσο μέλλον θα ενοχληθούν ακόμα περισσότερο.

Η ΝΔ επίσης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση όσον αφορά στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη:

Ο κ. Σπίρτζης εγείρει σήμερα σοβαρά πολιτικά και ηθικά ζητήματα, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας.

Καταγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο, ωστόσο, λειτουργεί με απόφαση της Κυβέρνησης, και μάλιστα, στο πλαίσιο του Yπερταμείου, που οι ίδιοι συγκρότησαν για τα επόμενα 100 χρόνια.

Εγκαλεί τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι “είναι προφανές πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τραπεζικών ιδρυμάτων”.

Αντιτάσσεται, ταυτόχρονα, στις πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι “η αλλαγή σελίδας δεν θα έρθει από επενδύσεις των ιδιωτών”.

Προσποιείται, παράλληλα, πως ξέχασε πως το Μνημόνιο που τώρα εφαρμόζεται – το πιο επώδυνο από όλα – είναι εκείνο που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις εγκληματικές πολιτικές τους, το πρώτο εξάμηνο του 2015, και οι ίδιοι υπέγραψαν.

Εάν ο κ. Σπίρτζης, από το αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ, θέλει τώρα να περάσει στο αντάρτικο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αφορά. Όταν, όμως, ως αρμόδιος Υπουργός εναντιώνεται στις επενδύσεις, όταν συκοφαντεί, όταν υπονομεύει, δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν. Ούτε βέβαια το βασικό υπεύθυνο για όλα αυτά, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενός του κ. Τσίπρας.

Related posts