19 Μαΐου 2024

ΛΑ.Ε.: Οι Νέες Επαχθείς Ρυθμίσεις για τις 100 Δόσεις

ΛΑ.Ε.: Οι Νέες Επαχθείς Ρυθμίσεις για τις 100 Δόσεις

Το Τμήμα Φορολογικής Πολιτικής της ΛΑ.Ε. εξέδωσε την παρακάτω Ανακοίνωση σε σχέση με τις Αλλαγές που έγιναν από την κυβέρνηση στη Ρύθμιση για την αποπληρωμή των Οφειλών στο Δημόσιο σε 100 Δόσεις:

Σε ‘λαιμητόμο’ εξελίσσεται η ρύθμιση των 100 δόσεων του Υπ.Οικ. που έγινε για να δώσει μια ανάσα σε υπερχρεωμένους πολίτες, που ενώ ήθελαν να πληρώσουν δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα. Και εξελίσσεται σε ‘λαιμητόμο’ γιατί ενώ ο πολίτης συνομολόγησε μαζί με το κράτος και ανέλαβε την υποχρέωση των δόσεων του με την διαβεβαίωση ότι τηρώντας την ρύθμιση θα σταματήσει η λήψη μέτρων που πιθανά τον βάραιναν (κατάσχεση κινητών και ακινήτων, μη έκδοση ενημερότητας), κι ενώ η ρύθμιση τρέχει αλλάζει το επιτόκιο από 3% σε 5,05%, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται το ποσόν της δόσης, αλλάζει ό όρος για την ρύθμιση των επόμενων ληξιπροθέσμων χρεών από τρεις μήνες σε έναν, και εφόσον κατά το Υπουργείο διαπιστωθεί ότι το εισόδημα του φορολογούμενου είναι ικανό για λιγότερες δόσεις αλλάζει αυτόματα και ο αριθμός των δόσεων.

Αυτό σημαίνει πέρα από το ότι ο φορολογούμενος πολίτης εξαπατήθηκε για άλλη μια φορά από το κράτος , ότι αρκετοί φορολογούμενοι δεν θα μπορέσουν να είναι συνεπείς στην υποχρέωση που ανέλαβαν με την ρύθμιση, επειδή δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν όλο αυτό το οικονομικό βάρος.

Αρκετοί πολίτες έχουν εντάξει σε αυτήν την ρύθμιση και τον ΕΝΦΙΑ προηγούμενων ετών οι περισσότεροι από αυτούς γιατί πίστεψαν στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. Και όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά έγινε και απαιτητός σε πέντε δόσεις αντί για έξι που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα λοιπόν το Υπ.Οικ. ζητά από τους πολίτες που ματώνουν καθημερινά για να μην χάσουν την ρύθμιση, που κατά γενική ομολογία πήγαινε καλά, και ταυτόχρονα να ρυθμίσουν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη τους (Φόρο Εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ), με δυσμενέστερους όρους ,την ώρα που και η φορολογία αυξάνεται, και οι συντάξεις μειώνονται, και η ανεργία θεριεύει,με κίνδυνο να χάσουν τις περιουσίες τους ή να κλείσουν τις μικρές επιχειρήσεις τους.

Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υπακούοντας στις εντολές των δανειστών δίνει τη χαριστική βολή στην ελληνικό λαό, δίνοντας πολλά δισεκατομμύρια στις τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση την ώρα που στην ουσία η κινητή και ακίνητη περιουσία του ελληνικού λαού δημεύεται.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της Κυβέρνησης Τσίπρα μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, που απαιτεί και για άλλη μια φορά να επιβαρύνει άδικα τους πολίτες με φόρους εξυπηρέτησης των δανειστών.

• Προτείνουμε να προωθηθεί η αντίληψη της σεισάχθειας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, στοιχείο επανεκκίνησης της οικονομίας και να ενισχυθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων στις παρούσες συνθήκες.

• Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ.

• Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Διαγραφή χρεών των πιο αδύναμων λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους.

Τμήμα Φορολογικής Πολιτικής ΛΑ.Ε.

>>><<<

••• Μπορείτε να γίνετε Ανταγωνιστικότεροι. Το οφείλετε στο μέλλον σας!

Επίκειται Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης»

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts