3 Μαΐου 2024

Μία εκ των 4 Μεγάλων λογιστικοελεγκτικών προς αφαίρεση κόστους ‘χειρονακτικής’ εργασίας σχετ. με τις φορολογικές της υπηρεσίες

Μία εκ των 4 Μεγάλων λογιστικοελεγκτικών προς αφαίρεση κόστους ‘χειρονακτικής’ εργασίας σχετ. με τις φορολογικές της υπηρεσίες

Μία εκ των τεσσάρων μεγάλων ελεγκτικών και χρηματοοικονομικών φιρμών, πρόσφατα προχώρησε στην κομβική πρόσληψη στελεχών για τις φορολογικές της υπηρεσίες, με στόχο την αφαίρεση του κόστους που έχει να κάνει με ‘χειρονακτικές’ εργασίες όσον αφορά στις φορολογικές της υπηρεσίες, η οποία θα συμβάλλει και σε αναδιαμόρφωση του κόστους σχετικά με πολλές παραδοσιακές παροχές της.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα κατά τον Αύγουστο, η EY λανσάρισε ένα νέο γκρουπ, Tax Technology and Transformation (Φορολογικής Τεχνολογίας και Μετατροπής), η οποία θα αριθμεί σε περίπου 1.000 επαγγελματίες σε εταιρίες της παγκοσμίως, με εστίαση στα φορολογικά, τεχνολογία και απόδοση.

Ο κύριος στόχος είναι να “βοηθήσει τις επιχειρήσεις να οδηγηθούν προς την ψηφιακή εποχή της φορολογικής διαφάνειας” ανέφερε μια ανακοίνωση της EY, όπως επίσης στο να αντιμετωπίσουν θέματα φορολογικής συμμόρφωσης και μεθόδων φορολογικού ελέγχου.

Ο Πήτερ Σάντερς, που τοποθετήθηκε από την Wolters Kluwer (πρόκειται για συνεργάτη της ΕΥ), να επιστατήσει του νέου εγχειρήματος, ανέφερε ότι μέρος του οράματος της εταιρίας, είναι να διεισδύσει στην τελική φορολογική λειτουργία μιας επιχείρησης, και να δουν που μπορούν να βρεθούν νέες τεχνολογίες που να βοηθούν ή να προστεθούν διαφορετικές τεχνολογίες που να βοηθούν και να βελτιώνουν την απόδοση.

Είπε επιπλέον ότι σε πρόσφατη έρευνα της EY σε εταιρικούς της πελάτες, διαπιστώθηκε ότι ποσοστό περίπου 50% του χρόνου που δαπανήθηκε από επαγγελματίες όσον αφορά στην φορολογία, είχε να κάνει με ‘χειρονακτική’ εργασία σχετική με δεδομένα — η οποία, είπε πως “δεν έχει νόημα” και πηγαίνοντας παραπέρα, είναι κάτι που η εταιρία πρόκειται να κοιτάξει προκειμένου να αντιμετωπίσει, προς όφελος των πελατών. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι Οι CFOs [Οικονομικοί Διευθυντές] και οι Υπεύθυνοι για θέματα Φορολογίας ρωτάνε ‘Γιατί οι πολύτιμοι και υψηλά αμειβόμενοι άνθρωποί μας να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μια τέτοια διαδικασία;’.

Πρόσθεσε ότι “Για μας το ζητούμενο είναι το πώς θα αφαιρέσουμε το κόστος αυτής της ‘χειρονακτικής’ εργασίας και να αυτοματοποιήσουμε αυτή πλήρως και έπειτα, να υπάρχει επιπλέον μια δυνατότητα ανάλυσης και αναφοράς επ’ αυτής”.

Ο κόσμος κινείται ούτως ή άλλως προς αυτή την κατεύθυνση, και συνεπώς πρόκειται να αποτελέσει κρίσιμο μέρος της στρατηγικής φορολογικής λειτουργίας που εξελίσσεται”, είπε.

Τέλος, ο Σάντερς ανέφερε ότι το κόστος των υπηρεσιών πιθανότατα θα επηρεάσει στις συνομιλίες με τους πελάτες, ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστιθέμενη αξία που θα προκύψει από τις προηγουμένως ‘χειρονακτικές’ υπηρεσίες, οι οποίες θα αυτοματοποιούνται.


Ευεπιχειρείν: αεί βέλτιστον

Related posts