13 Αυγούστου 2024

Μίνι κυβερνητική κρίση από τις δηλώσεις Δένδια για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια

Μίνι κυβερνητική κρίση από τις δηλώσεις Δένδια για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια: Ως ‘πρόταση’ χαρακτήρισε τα όσα ειπώθηκαν από τον ίδιο για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια χθες, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και νυν Εθνικής Αμύνης, Ν. Δένδιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.Μίνι κυβερνητική κρίση από τις δηλώσεις Δένδια για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια

Δείτε τι ανέφερε χθες ο Ν. Δένδιας για τα “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια, εδώ.

Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας ανάφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, ότι πρόκειται για μία πρώτη πρόταση για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων και όχι ως μία έτοιμη ρύθμιση προς κατάθεση στη Βουλή.

Επρόκειτο για μια προεργασία για την οποία δεν έχει συμφωνηθεί με το κυβερνητικό εταίρο (ΠΑΣΟΚ) και ούτε και η Τρόικα έχει ενημερωθεί σχετικά. Η προεργασία συνίσταται στο ότι έχουν υλοποιηθεί οι επαφές με τις δύο εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, η οποία ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο κ. Δένδιας θεωρεί ότι το σύνολο των συστημικών τραπεζών πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση, καθώς αυτό θα αποτελούσε μια βαθύτατα ηθική λύση για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος. Πρόσθεσε δε ότι αυτή είναι η πρόταση που θα κατέθετε στην κυβέρνηση και στη Βουλή, εάν είχα μείνει (εννοεί ως υπουργός Ανάπτυξης).

Ωστόσο σήμερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (του ΠΑΣΟΚ) ανάφερε πως ό,τι ανάφερε χθες ο Ν. Δένδιας περί των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, ήταν προσωπικές απόψεις και τίποτα παραπάνω. Συμπλήρωσε δε, ότι έως σήμερα, δεν υπάρχει διατυπωμένη ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και σχετική συμφωνία για τον τρόπο αντιμετώπισης του σοβαρού ζητήματος, στην κυβέρνηση.

Από όλα τα παραπάνω, εμείς ως TaxCoach, νομίζουμε ότι αποκαλύπτεται η έλλειψη συνεννόησης, οργάνωσης και προγραμματισμού εντός της κυβέρνησης. Είναι δυνατόν για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που αφορά και την οικονομία αλλά και τους πολίτες της χώρας, εντός του υπουργείου Ανάπτυξης, να αναφέρει όσα ανάφερε ο απερχόμενος υπουργός και ο υφυπουργός να τον ‘αδειάζει’ με τέτοιον τρόπο;

Διότι ουσιαστικά, τα όσα ανάφερε χθες ο Νίκος Δένδιας, που όσο καιρό παρέμεινε επικεφαλής στο υπουργείο Ανάπτυξης, καλλιέργησε ένα σοβαρό προφίλ και φάνηκε ότι το υπουργείο του, κάνει για πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό, μια σημαντική δουλειά στους τομείς αρμοδιότητάς του, ακυρώνουν την όλη προηγούμενη προσπάθειά του, αφού αποκαλύπτουν ότι η σοβαρή δουλειά που παρουσιάζονταν, τουλάχιστον στο θέμα των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων δεν ισχύει.

Με την χθεσινή ανακοίνωση από τον Δένδια και το ‘άδειασμά’ του από τον υφυπουργό (ας είναι του ΠΑΣΟΚ) του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και από άλλους από το χώρο της ΝΔ – είναι ενδεικτικό ότι το φιλοκυβερνητικό site antinews.gr έβαλε ένα άρθρο που έχει τίτλο «Μήπως έγινε στο πόδι η ανακοίνωση της ρύθμισης των κόκκινων στεγαστικών;» και υπότιτλο ‘Έγινε κάποια προεργασία ή πρόκειται για μια ακόμη κίνηση που θα εκθέσει του πάντες;’, αποδεικνύουν ότι εντός της κυβέρνησης, δεν υπάρχει στοιχειώδης συνεργασία και επικοινωνία.

Διότι στοιχειώδης είναι η συνεργασία μεταξύ υπουργού και υφυπουργού, όπως έγινε στην περίπτωσή μας με τον Ν. Δένδια και τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο, που φάνηκε ότι δεν υπήρχε.
Εάν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, που πολλάκις έχει αναφερθεί από στελέχη της κυβέρνησης ότι είναι θέμα που χρήζει προτεραιότητας στην αντιμετώπισή του (και όντως έτσι πρέπει), τελικά ο απερχόμενος υπουργός κάνει σχετικές δηλώσεις για ένα σχέδιο χειρισμού, που μια μέρα μετά αποκαλύπτεται ότι είναι απλώς άποψη του ιδίου, που αγνοεί ο υφυπουργός του (ως κυβερνητική πολιτική) και σε επίπεδο προεργασίας έχουν γίνει απλώς κάποιες επαφές με ορισμένες από τις εμπλεκόμενες συστημικές τράπεζες, που και από εκεί πέρα, δεν έχει υπάρξει καν αποδοχή, ε, αυτό θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως μια κυβέρνηση που ‘τρεις λαλούν και δυο χορεύουν‘…

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει το ακόλουθο άρθρο:
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Ενδιαφέροντα Σεμινάρια

Διαβάστε ακόμα…

Related posts