19 Απριλίου 2024

Μείωση της Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 3,1% στο δεκάμηνο

Μείωση της Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 3,1% στο δεκάμηνο

Μείωση της Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 3,1% στο δεκάμηνο, έδειξαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όπως και μείωση κατά 0,7% τον μήνα Οκτώβριο και σε ετήσια βάση.βιομηχανική παραγωγή

Αναλυτικότερα, η εξέλιξη του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής, για το μήνα Οκτώβριο 2014, σύμφωνα µε προσωρινά και διορθωμένα ως προς το πλήθος των εργασίμων ημερών στοιχεία, έχει ως εξής:

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Οκτωβρίου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 0,7%, έναντι μείωσης 6,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 3,1%, έναντι μείωσης 3,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

1. Ανάλυση ετήσιων μεταβολών μηνός Οκτωβρίου 2014, σε σύγκριση µε τον Οκτώβριο 2013.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 0,7% το μήνα Οκτώβριο 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 5,6%.
Ειδικότερα, στην μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

β. Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 3,5%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: χαρτί και προϊόντα από χαρτί, παράγωγα πετρελαίου και άνθρακα, χημικά προϊόντα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικά και οπτικά προϊόντα και μηχανήματα και είδη εξοπλισμού.

γ. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 13,1%.

δ. Στην αύξηση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 1,4%.

2. Ανάλυση μέσων μεταβολών, περιόδου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, σε σύγκριση µε την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2013.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 3,1% της περιόδου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 0,6%.

β. Ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών δεν παρουσίασε καμία μεταβολή.

γ. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 13,4%.

δ. Στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 0,9%.

Από την όλη παραπάνω εικόνα, δεν διαπιστώνουμε βέβαια ανάκαμψη στην βιομηχανία της χώρας μας, όπως συχνά πυκνά διατείνονται ορισμένοι…

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Ενισχύστε την απασχολησιμότητά σας!
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Θέλετε να γίνετε ανταγωνιστικότεροι επαγγελματικά;

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts