3 Μαΐου 2024

Μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία και τον Αύγουστο

Μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία και τον Αύγουστο

Μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία και τον Αύγουστο, έδειξαν οι τελευταίες καταγραφές της ΕΛΣΤΑΤ. Αναλυτικότερα είχαμε τις εξής καταγραφές:κύκλος εργασιών Βιομηχανίας

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Αυγούστου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του Αυγούστου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 4,2%, έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012. Βλέπουμε δηλαδή από τη σύγκριση, μια χειροτέρευση.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2013 – Αυγούστου 2014, σε σύγκριση µε τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2012 – Αυγούστου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 4,8%, έναντι μείωσης 1,1% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 4,2% τον Αύγουστο 2014, εν συγκρίσει µε τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 28,5%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 3,8%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, ξύλου και φελλού, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων και επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού.

Επίσης, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 4,2% το μήνα Αύγουστο 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2013, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

• Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 0,9%.

• Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 10,3%.

Αναλύοντας περισσότερο τα παραπάνω δεδομένα, η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 0,9% το μήνα Αύγουστο 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 27,7%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 1,3%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων:
παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 10,3% το μήνα Αύγουστο 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 31,5%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλε κυρίως, η μείωση του δείκτη του 2ψήφου κλάδου άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 9,9%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών.

Επίσης, η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 10,3% το μήνα Αύγουστο 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2013, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

• Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 15,6%.

• Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 9,5%.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
✎ Σημαντική κάμψη της Βιομηχανικής Παραγωγής και τον Αύγουστο

Related posts