4 Μαΐου 2024

Καμία μεταβίβαση οχήματος αν δεν έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι την τρέχουσα περίοδο

Καμία μεταβίβαση οχήματος αν δεν έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι την τρέχουσα περίοδο

Με σχετική του απόφαση το Υπουργείο Υποδομών ανακοινώνει την απαγόρευση σε μεταβίβαση οχήματος αν δεν έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και την περίοδο της μεταβίβασης.μεταβίβαση οχήματος αν δεν έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας

ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία της μεταβίβασης των οχημάτων.

Με σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Τελών & Ειδικών Φορολογιών της Γεν. Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την διαδικασία της μεταβίβασης των οχημάτων παρέχονται οι εξής διευκρινίσεις:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ε7 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α΄ 222), δεν επέρχεται μεταβίβαση της κυριότητας του αυτοκινήτου οχήματος, εάν δεν καταβληθούν προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση και τα τέλη προηγουμένων ετών, τα οποία τυχόν οφείλονται για το χρόνο που το όχημα βρισκόταν στην κατοχή του μεταβιβάζοντος, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις προστίμων.

Η απόδειξη της καταβολής τελών κυκλοφορίας κατά τα ανωτέρω, μπορεί να γίνεται με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο όπως με χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή με εκτύπωση εικόνας οφειλής οχήματος «print screen» με τη σχετική σφραγίδα της αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Δείτε την σχετική απόφαση ΕΔΩ

 

>>>> Διαβάστε ακόμη <<<<

Related posts