3 Μαΐου 2024

Με μια ματιά – 6/6/2016

Με μια ματιά – 6/6/2016

Για την ενημέρωσή σας και διευκόλυνσή σας, σας παρέχουμε όλες τις σημαντικές σημερινές ειδήσεις, συνοπτικά με bullet points:

  • Χαμός από κίνηση στην Αθήνα, λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι σε Metro, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί, αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Οι στάσεις εργασίας θα επαναληφθούν την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις τέσσερις το απόγευμα και την Παρασκευή από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι πιστωτές ζητούν κατάργηση 13ου – 14ου μισθού και ομαδικές απολύσεις. Κατά τον Κατρούγκαλο, δεν έχει τεθεί θέμα για 13ο και 14ο μισθό. Αντίθετος στην κατάργησή του δηλώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης.
  • Τόμσεν: Δύσκολο θα είναι το επόμενο διάστημα για την Ελλάδα.
  • Στοιχεία ΓΕΜΗ: στο πρώτο πεντάμηνο του 2015, για πρώτη φορά περισσότερες οι επιχειρήσεις που έκλεισαν από αυτές που άνοιξαν. Συγκεκριμένα, από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 31 Μαΐου τερμάτισαν την λειτουργία τους 15.435 επιχειρήσεις, όλων των νομικών μορφών, ενώ συστάθηκαν μόλις 12.486 επιχειρήσεις. Από τις καινούργιες επιχειρήσεις που ιδρύονται, άνθηση παρουσιάζει η μορφή της ΙΚΕ.
  • Καθώς το Υπουργείο Οικονομικών βλέπει τα ληξιπρόθεσμα χρέη να έχουν εκτοξευθεί στα €88,5 δισ., στέλνονται περί των 12.000 ηλεκτρονικών κατασχετηρίων καθημερινά, ακόμα και σε όσους χρωστούν μικροποσά στην εφορία. Κατάσχονται τραπεζικοί λογαριασμοί, μισθοί, ενοίκια και ακίνητα.
  • Δημοσκόπηση ALCO: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ. Τρεις στους τέσσερις δεν εμπιστεύονται τον Αλ. Τσίπρα.
  • Εφιαλτικό θα είναι το Β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους για τους φορολογούμενους καθώς καλούνται να πληρώσουν στην εφορία περισσότερα από €26 δισ., χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά και τα πρόσθετα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή ελέω μνημονίου.
  • Στην Τουρκία στέλνει τα κρουαζιερόπλοια η απεργία στον Πειραιά.

 

Related posts