28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Με ποιο τρόπο φορολογείται η ενίσχυση που θα πάρει ένας από επιδότηση ΕΣΠΑ;

Με ποιο τρόπο φορολογείται η ενίσχυση που θα πάρει ένας από επιδότηση ΕΣΠΑ;

Αυτή την περίοδο ‘τρέχουν’ τέσσερα ‘μαζικά’ προγράμματα επιδότησης ΕΣΠΑ. Αυτοί που εντέλει θα λάβουν την επιδότηση, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών με Αρ. Πρωτ: ΔΕΑΦ 1080132 ΕΞ 2015/02/06/2015 (ΑΔΑ: ΩΖΩΨΗ-Β5Ξ)…

οι επιδοτήσεις δεν εξαιρούνται από το σύνολο των εσόδων από επιχειρηματικές συναλλαγές αλλά προσμετρούνται στον υπολογισμό του εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ωστόσο, όπως έχει γίνει πάγια δεκτό από τη Διοίκηση, τα εισπραττόμενα ποσά των επιχορηγήσεων για αγορά παγίων δεν θεωρούνται προσθετικά στοιχεία των ακαθάριστων εσόδων, δηλαδή δεν προσαυξάνουν τα ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά αποτελούν μειωτικό στοιχείο των πραγματοποιηθεισών νέων επενδύσεων.

Περαιτέρω, οι αποσβέσεις υπολογίζονται στην αξία κτήσης των παγίων αφού αφαιρεθούν τα ποσά των επιχορηγήσεων, ενώ για τις επιχορηγήσεις που καταβάλλονται για την κάλυψη συγκεκριμένων δαπανών, αυτές δεν προσαυξάνουν τα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά αποτελούν μειωτικό στοιχείο του κόστους της δαπάνης που επιχορηγήθηκε.

>>>•<<<

 

Related posts