2 Μαΐου 2024

Μικρή βελτίωση του λιανικού εμπορίου τον Οκτώβριο

Μικρή βελτίωση του λιανικού εμπορίου τον Οκτώβριο

Μικρή βελτίωση του λιανικού εμπορίου τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών αναλυτικότερα, κατά το μήνα Οκτώβριο 2014, σε σύγκριση µε το δείκτη του Οκτωβρίου 2013, σημείωσε αύξηση κατά 0,5%, ενώ σε σύγκριση µε το δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014 σημείωσε μείωση κατά 1,5%.λιανικό εμπόριο

Ο Δείκτης Όγκου, κατά το μήνα Οκτώβριο 2014, σε σύγκριση µε το δείκτη του Οκτωβρίου 2013, σημείωσε αύξηση κατά 3,7%, ενώ σε σύγκριση µε το δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014 σημείωσε μείωση κατά 1,5%.

Η μεταβολή του Δείκτη Κύκλου Εργασιών κατά 0,5% το μήνα Οκτώβριο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2013, προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες μεταβολές στις ακόλουθες κατηγορίες:

> Αύξηση κατά 3,5% στα Μεγάλα καταστήματα τροφίμων και κατά 1,7% στα Φαρμακευτικά – Καλλυντικά, όπως και οριακή αύξηση 0,3% στα Βιβλία – Χαρτικά – Λοιπά Είδη, ενώ με μείωση συνέβαλαν τα Καύσιμα με -0,9% και τα Έπιπλα – Ηεκτρ. Είδη – Οικιακός Εξοπλισμός με -2,9%.

Όσον αφορά στην μεταβολή του Δείκτη Όγκου κατά 3,7% το μήνα Οκτώβριο 2014 και έναντι του Οκτωβρίου 2013, προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες μεταβολές στις κατηγορίες:

> Αύξηση κατά 5,7% στα Μεγάλα καταστήματα τροφίμων, κατά 4,7% στα Βιβλία – Χαρτικά – Λοιπά Είδη, κατά 2,4% στα Φαρμακευτικά – Καλλυντικά, κατά 2,1% στα Καύσιμα, ενώ μείωση είχαμε στα Έπιπλα – Ηλεκτρ. Είδη – Οικιακός εξοπλισμός, κατά -6,6%.

Παρατηρούμε συνεπώς μια πολύ μικρή αύξηση στο δείκτη Κύκλου Εργασιών σε ετήσια βάση, που συνοδεύεται από μία αισθητά μεγαλύτερη και ‘καθαρή’ αύξηση στον όγκο των πωλήσεων. Ενθαρρυντικό μπορεί να χαρακτηριστεί, αλλά εξαιρετικά αδύναμο για να μιλάμε για αντιστροφή της κακής εν γένει κατάστασης στο λιανικό εμπόριο. Θα δείξουν και οι ερχόμενοι μήνες.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ ΕΣΕΕ: Χαμηλότερος των προσδοκιών ο τζίρος τα Χριστούγεννα
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε

Εἶστε ἀνταγωνιστικός ἐπαγγελματίας; Εἶστε ἐπαρκῶς καταρτισμένος καὶ ἐνημερωμένος;

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts