21 Μαΐου 2024

Ναυάγιο, Ζάκυνθος, κατολίσθηση! (βίντεο) – Από τύχη δεν είχαμε θύματα.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος, κατολίσθηση! (βίντεο) – Από τύχη δεν είχαμε θύματα.

Κατολίσθηση συνέβη στην διάσημη παραλία “Ναυάγιο” στην Ζάκυνθο. Λουόμενος στην παραλία τράβηξε βίντεο, που παρουσιάζεται παρακάτω και παίχτηκε στα social media, και δείχνει όλη την κατολίσθηση και τον πανικό που επικράτησε.

Ένας μάρτυρας αναφέρει: «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες».

Την ώρα της κατολίσθησης, στην παραλία βρίσκονταν δεκάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία. Μάλιστα, η πτώση των βράχων, δημιούργησε μια δίνη στο νερό και παφλασμό τόσο έντονο, που τα σκάφη και βάρκες που βρίσκονταν κοντά, αναποδογύρισαν. Όπως δε, φαίνεται στο βίντεο, δημιουργήθηκε ένα μικρο-τσουνάμι, από το οποίο φοβήθηκαν όσοι λουόμενοι ήταν ξαπλωμένοι κοντά στην ακροθαλασσιά.

Ευτυχώς, από το περιστατικό δεν υπήρξαν θύματα, υπήρξε μόνο ένας ελαφρύς τραυματισμός τουρίστριας.

Εμείς ως TaxCoach, θα σημειώσουμε ότι το περιστατικό καταδεικνύει την επικινδυνότητα των παραλιών που βρίσκονται σε σημεία με γκρεμούς, όπως ακριβώς στο “Ναυάγιο”, που τέτοιες παραλίες υπάρχουν πάρα πολλές στην Ελλάδα: γκρεμός και από κάτω, μια όμορφη αμμώδης παραλία. Οι παραλίες αυτές, έχουν προκύψει, ακριβώς επειδή κάποιες φορές, ο άνωθεν βράχος, διαβρώνεται σιγά – σιγά και κάποια στιγμή, σπάει και πέφτει. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά μπορεί να αποβεί μοιραίο, αν συμβεί σε κάποιον αυτή η σπανιότατη κατακρύμνιση. Βράχοι μπορεί να πλακώσουν αυτόν που θα βρίσκεται από κάτω ή και κάποιο μικρο-τσουνάμι που θα προκληθεί, μπορεί να προκληθεί πνιγμός. Επομένως, μπορεί αυτού του τύπου οι παραλίες να είναι ιδιαίτερα όμορφες, αλλά γνώμη μας είναι, ότι καλό είναι να αποφεύγονται.

Related posts