28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Να αποσυρθεί η τροπολογία για τον αιγιαλό ζητά το ΤΕΕ

Να αποσυρθεί η τροπολογία για τον αιγιαλό ζητά το ΤΕΕ

Δηλώσεις προέδρου ΤΕΕ, Να αποσυρθεί η τροπολογία, ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, τροπολογία για τον αιγιαλό

Αδιανόητο οι υπουργοί και ο Πρωθυπουργός να θεωρούν ότι το ΤΕΕ δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση, την οποία απέστειλε γραπτώς, ως επιστολή, προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους αρμόδιους Υπουργούς, τους αρχηγούς των κομμάτων και τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Βουλής των Ελλήνων:

«Η κυβέρνηση κατέθεσε εκπρόθεσμη τροπολογία στη Βουλή, την οποία οφείλει να αποσύρει σήμερα, τώρα, με την οποία ο μόνος στόχος που υπηρετείται είναι η εκδίωξη του εκπροσώπου του ΤΕΕ (που ορίζεται με τις διαδικασίες που ακολουθεί το Επιμελητήριο σε κάθε ορισμό σε επιτροπές του Δημοσίου και αποτελεί εχέγγυο διαφάνειας και νομιμότητας) από την επιτροπή που εισηγείται στον αρμόδιο Υπουργό για την έγκριση ή μη προσωρινών ή μόνιμων έργων και κατασκευών σε αιγιαλό και παραλία. Η αιτιολογική μάλιστα έκθεση αναφέρει ότι ο λόγος της εκδίωξης του εκπροσώπου του ΤΕΕ είναι η απλοποίηση της λειτουργίας της εννεαμελούς επιτροπής, από την οποία καταργείται μόνο ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ και παραμένουν όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Πρόκειται καταφανώς περί αστείας δικαιολογίας, όταν υποστηρίζεται ότι την απλοποίηση λειτουργίας μιας επιτροπής την υπηρετεί η απομάκρυνση του μόνου μη ελεγχόμενου από την κυβέρνηση μέλους της.»

Και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ πρόσθεσε:

«Είναι αδιανόητο ο μηχανικός, πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ και νυν Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης να πιστεύει ότι υπηρετείται η απλοποίηση διαδικασιών με την κατάργηση της εκπροσώπησης του ΤΕΕ σε τεχνικές επιτροπές του δημοσίου.

Μου φαίνεται επίσης αδιανόητο ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης, που ανέθεσε στο ΤΕΕ την υλοποίηση μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, της ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, η οποία καταπολεμά αποτελεσματικά τη γραφειοκρατία, να θεωρεί ότι η εκπροσώπηση του ΤΕΕ υποσκάπτει την αποτελεσματική λειτουργία των επιτροπών του δημοσίου.

Ακόμη πιο αδιανόητο είναι να πιστεύει ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, μηχανικός ο ίδιος, που ανακοίνωσε αμέσως μετά τις πυρκαγιές στην Αττική τη συνεργασία με το ΤΕΕ για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, ότι το Επιμελητήριο των Μηχανικών δυσκολεύει το έργο της δημόσιας διοίκησης.

Είναι αδύνατον να τα πιστεύουν όλα αυτά. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι δεν διάβασαν ή δεν κατάλαβαν τι υπέγραφαν.

Είναι επίσης αδιανόητο να σκεφτόμαστε ότι κάποιος θέλει να κρύψει από τον ακηδεμόνευτο εκπρόσωπο των Ελλήνων Μηχανικών, άρα και από την κοινωνία, κάτι πολύ συγκεκριμένο που αφορά έργα ή κατασκευές στον αιγιαλό ή την παραλία, που είναι δημόσια αγαθά.

Ωστόσο, αν η κυβέρνηση προχωρήσει και δεν αποσύρει την απαράδεκτη αυτή τροπολογία, προφανώς θα διαψευστώ και θα ισχύουν όλα τα παραπάνω αδιανόητα.

Αν η κυβέρνηση δεν αναθεωρήσει άμεσα τη στάση της, και δεν αποσύρει την τροπολογία για τον αιγιαλό, που κατατέθηκε στο άσχετο νομοσχέδιο για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, καλώ τα πολιτικά κόμματα και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να καταψηφίσει αυτήν την τροπολογία, για να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον. Καθένας διαλέγει τι υπηρετεί με την ψήφο του».

Related posts