19 Μαΐου 2024

Να γιατί η ΕΚΤ λέει ότι στην Ελλάδα αυξήθηκε το πραγματικό εισόδημα των Νοικοκυριών

Να γιατί η ΕΚΤ λέει ότι στην Ελλάδα αυξήθηκε το πραγματικό εισόδημα των Νοικοκυριών

Στο HOUSEHOLD SECTOR REPORT για το β΄ τρίμηνο του 2015 που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αναφέρει για τη χώρα μας ότι το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε! … κατά 2,6%, όπως και η πραγματική κατανάλωση κατά 1,5%.

Δείτε την Έκθεση της ΕΚΤ και βρείτε περίπου στη μέση την Ελλάδα, εδώ.

Από την παραπάνω έκθεση, είναι και η εικόνα που σας βάζουμε αμέσως παρακάτω.

101115-4

Πως εξηγείται αυτό, θα αναρωτιέστε όλοι εσείς που βλέπετε να μειώνεται το εισόδημά σας και μάλιστα επιθετικά;

Πρώτα απ’ όλα εάν προσέξατε, στην Ελλάδα κατ’ εξαίρεση, έχει στοιχεία για το α΄ τρίμηνο και όχι για το β΄ τρίμηνο που έχει για τις άλλες χώρες (στήλη 2015 Q1 αντί για Q2).

Άρα, μιλάμε για την περίοδο προ των Capital Controls, έπειτα από τα οποία η κατάσταση και ιδίως η κατανάλωση χειροτέρευσε σημαντικά.

Πάλι όμως, φαίνεται μια αύξηση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος κατά 2,6% στο α΄ τρίμηνο του 2015 για τη χώρα μας όπως και της κατανάλωσης. Πως γίνεται, έστω και τότε;

Διότι όπως δείχνουν τα πράγματα, στους ΔΥ συνολικά, δίδονται με κάποιους τρόπους αυξήσεις. Διότι πως αλλιώς εξηγείται ότι σύμφωνα με τα πλέον ‘φρέσκα’ στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού μας Προϋπολογισμού, που είναι για το μήνα Σεπτέμβριο (2015) και εννεάμηνο, δηλαδή τους εννέα μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι αμοιβές στο σύνολο των ΔΥ παρουσιάζονται αυξημένες κατά 2,66% σε ετήσια βάση (!). Ιδού και η εικόνα από το Δελτίο της κυβέρνησης, είναι αυτή που έχουμε στην κορυφή του άρθρου μας.

Δεν ξέρουμε αν αυτό σημαίνει ότι αυξήθηκαν γενικά σχεδόν σε όλους τους ΔΥ οι αμοιβές ή αν αυτό συνέβη σε έντονο βαθμό σε κάποια ελίτ μεταξύ των ΔΥ (πιθανότερο το δεύτερο), εμείς όμως κοιτάζουμε τη συνολική εικόνα, που δείχνει αύξηση – και το ίδιο είχε συμβεί και με το Δελτίο της κυβέρνησης του προηγούμενου μηνός, του Αυγούστου ή οκταμήνου, πάλι αύξηση παρατηρούνταν στις αμοιβές των ΔΥ.

Το Δελτίο της Κυβέρνησης για τον Σεπτέμβριο, που δείχνει και τις αμοιβές των ΔΥ, θα το βρείτε, εδώ.

Και τα στοιχεία για τον Αύγουστο ή και οκτάμηνο, που σας είπαμε ότι ίδια ήταν η εικόνα όσον αφορά στις αμοιβές των ΔΥ, θα τα βρείτε, εδώ.

Τώρα ξέρετε, όταν εσείς υποφέρετε ότι υπάρχουν κάποιοι που μάλλον περνάνε άνετα…

>>>•<<<

••• Μπορείτε να γίνετε Ανταγωνιστικότεροι. Το οφείλετε στο μέλλον σας!

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

 

Related posts