2 Μαΐου 2024

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής του Εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής του Εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής του Εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα. Η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει τα ακόλουθα ενδιαφέροντα:Υπενθύμιση Υποβολής Αιτήσεων A21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα -  ΟΓΑ

• Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής του Εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2015 ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος του (Ε1). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του taxisnet και αφού έχουν υποβάλει (οριστικοποιήσει) τη φορολογική τους δήλωση (Ε1).

Η αίτηση -δήλωση του εντύπου Α21 συμπληρώνεται από τον υπόχρεο της φορολογικής δήλωσης (Ε1), ο οποίος πρέπει να δηλώσει επακριβώς την οικογενειακή του κατάσταση, κατά την ημερομηνία υποβολής της.

Κατά την συμπλήρωση των πεδίων του εντύπου Α21, πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνονται και τα αντίστοιχα πεδία των δικαιολογητικών με τα οποία αποδεικνύονται τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.

• Τα οικογενειακά επιδόματα χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια. Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:

α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή σε Κολλέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ., Δημόσια ή ιδιωτικά.

Διαβάστε ολόκληρο το χρήσιμο Δελτίο Τύπου με τις Οδηγίες και ενημέρωση, εδώ.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Διαφημιστείτε στο TaxCoach.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας, στο info@taxcoach.gr, για να ακούσετε την πρότασή μας.

✎ ΕΣΕΕ: «Η ακτινογραφία της αγοράς μέσα από τους αριθμούς της ελληνικής οικονομίας»
✎ Οδηγίες για τους συμπληρωμένους Κωδικούς στο TaxisNet για την Φορολογική Δήλωση του 2015

✎ ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2015-2016

Όλα τα σημαντικά Νέα των τελευταίων ημερών, καταχωρισμένα για την ευκολία σας, σε Γενικά οικονομικά και Χρηστικά

 

Related posts