28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ξεκινά τη διάθεση διαφημίσεων το Facebook

Ξεκινά τη διάθεση διαφημίσεων το Facebook

Facebook: Άλλη μια κίνηση, που «δείχνει» τη δημιουργία δικού του διαφημιστικού δικτύου και έχει σαν στόχο την αύξηση των εσόδων.Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε πως προβάλει πλέον διαφημίσεις από ένα μικρό group διαφημιζόμενων σε smartphones apps άλλων εταιρειών, κίνηση που αποτελεί την τελευταία ένδειξη πως το κορυφαίο social δίκτυο στον κόσμο τείνει στο λανσάρισμα δικού του διαφημιστικού δικτύου.

Το social δίκτυο υποστήριξε πως η δοκιμαστική, μέχρι στιγμής, πρωτοβουλία είναι περιορισμένη σε «λίγους» διαφημιζόμενους και mobile app εκδότες. «Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την εμβέλειά μας, με την ίδια δύναμη που διαθέτει το Facebook για τη στόχευση των διαφημιζόμενων, τόσο εντός όσο κι εκτός του δικτύου του» ανέφερε μεταξύ άλλων η θέση της εταιρείας στο επίσημο επιχειρηματικό της blog.

Σημειώνεται πως το Facebook συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του από διαφημίσεις που εμφανίζονται στις σελίδες του και στη mobile εφαρμογή του. Στο παρελθόν, έχει πειραματιστεί με την προσφορά διαφημίσεων εκτός του δικού του website, συμπεριλαμβανομένης μιας περσινής προσπάθειας, κατά την οποία συνεργάστηκε με άλλα διαφημιστικά δίκτυα.

Όσο για τα διαφημιστικά δίκτυα που διανέμουν online διαφημίσεις σε διάφορα ανεξάρτητα websites και εφαρμογές, τυπικά λαμβάνουν ένα ποσοστό από τα έσοδα των συνεργατών τους.

Στο μεταξύ, η πώληση διαφημίσεων που εμφανίζονται σε mobile εφαρμογές, μπορεί να παρέχει στο Facebook μια νέα πηγή εσόδων, μέσω επέκτασης του μεγέθους των διαφημίσεων που θα διαθέτει. Μάλιστα, στο πρόσφατο παρελθόν, είχε διαμηνύσει την διαχείριση ενός δικού του διαφημιστικού δικτύου.

πηγή advertising.gr

Related posts