1 Μαΐου 2024

Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο “Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση 10.000 δικαιούχων “Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας”

Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο “Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση 10.000 δικαιούχων “Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας”

Το πρόγραµµα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοιν.Σ.Επ, Κοι.Σ.Π.Ε. και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα που απασχολούν έως δέκα (10) θέσεις που αντιστοιχούν σε πλήρη απασχόληση και ασκούν τακτικά οικονοµική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και προσλαµβάνουν δικαιούχους «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας», προκειµένου να επανενταχθούν ταχύτερα στην αγορά εργασίας µε πλήρες ωράριο . Το πρόγραµµα περιλαµβάνει υποχρεωτικά δύο (2) στάδια.

1) Το α’ στάδιο του προγράµµατος διαρκεί όσο και το χρονικό διάστηµα το οποίο υπολείπεται του δικαιούχου «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» µέχρι τη λήξη της διάρκειας τακτικής επιδότησης. Το διάστηµα που υπολείπεται στον δικαιούχο «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» πρέπει να είναι τουλάχιστον το 50% της αρχικής εγκριθείσας επιδότησης ή της επιδότησης λόγω συνέχισης. Η εγκριθείσα επιδότηση (είτε αρχική είτε λόγω συνέχισης) πρέπει να είναι τουλάχιστον πεντάµηνης διάρκειας . Για τους δικαιούχους επιδόµατος µακροχρόνιων ανέργων πρέπει να υπολείπεται τουλάχιστον 2 µήνες επιδότηση όπως αυτή ορίζεται στην «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

2) Το β’ στάδιο αφορά στο υπολειπόµενο χρονικό διάστηµα µέχρι τη συµπλήρωση των 12 µηνών για αµιγή απασχόληση.

∆ικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοιν.Σ.Επ., Κοι.Σ.Π.Ε. και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα που απασχολούν έως δέκα (10) άτοµα που αντιστοιχούν σε πλήρη απασχόληση και ασκούν τακτικά οικονοµική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Για να ενταχθεί µία επιχείρηση στο πρόγραµµα θα πρέπει ο αριθµός των µηνιαίων µονάδων εργασίας ,δηλαδή ο αριθµός των εργαζοµένων που έχουν εργαστεί κατά τον τελευταίο µήνα (ηµερολογιακά) υποβολής της αίτησης , να µην υπερβαίνει τις δέκα (10) µονάδες .

Ωφελούµενοι- Άνεργοι
Α. Άνεργοι δικαιούχοι «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησης τακτικής ανεργίας (αρχικής ή συνέχισης ). Η εγκριθείσα επιδότηση (είτε αρχική είτε λόγω συνέχισης) πρέπει να είναι τουλάχιστον πεντάµηνης διάρκειας .
Β. Μακροχρόνια άνεργοι δικαιούχοι «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον 2 µήνες επιδότηση.

Η διάρκεια επιχορήγησης του προγράµµατος ορίζεται υποχρεωτικά στους 12 µήνες για απασχόληση και συµπεριλαµβάνει δύο στάδια:

i) Το πρώτο (α΄) στάδιο περιλαµβάνει, το χρονικό διάστηµα που υπολείπεται από την πρόσληψη του δικαιούχου «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» στην επιχείρηση µέχρι και τη λήξη της διάρκειας επιδότησης όπως αυτό ορίζεται στην επιταγή επανένταξης (µέχρι 12 µήνες ).

ii) Το δεύτερο (β΄) στάδιο περιλαµβάνει το χρονικό διάστηµα που υπολείπεται από τη λήξη του α΄ σταδίου και µέχρι να συµπληρωθούν οι 12 µήνες .

Ως µηνιαίο ποσό επιχορήγησης για πλήρη απασχόληση και ασφάλιση 25 ηµερών ορίζεται το µηνιαίο ποσό που αναγράφεται στην «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας» του δικαιούχου όπως αυτό διαµορφώνεται κάθε φορά. Στην περίπτωση αλλαγής της οικογενειακής κατάστασης του ωφελούµενου ,το ανωτέρω ποσό δεν αναπροσαρµόζεται. Ισχύει το ποσό που δικαιούται κατά την προηγούµενη της ηµεροµηνίας πρόσληψης .
Για τους επιχορηγούµενους δικαιούχους της «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» λόγω µακροχρόνιας ανεργίας ορίζεται το επίδοµα µακροχρονίων ανέργων και επιπλέον ηµερήσιο ποσό επιχορήγησης οκτώ (8) ευρώ.

ii) Β’ στάδιο
Ως ποσό επιχορήγησης για το β΄ στάδιο του προγράµµατος ορίζεται το ποσό των 360,00 ευρώ για κάθε µήνα πλήρους απασχόλησης και µέχρι 25 ηµεροµίσθια το µήνα ,για 10 επιχορηγούµενους δικαιούχους της «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» λόγω τακτικής ή µακροχρόνιας ανεργίας ή και για κοινούς ανέργους (στην περίπτωση αντικατάστασης (β’ στάδιο). Για κάθε ηµέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ηµερών το ανωτέρω µηνιαίο ποσό επιχορήγησης µειώνεται κατά 1/25 .

Διαβάστε όλη την Πρόσκληση για το Πρόγραμμα, με όλες τις προϋποθέσεις και όρους, ΕΔΩ.

Related posts