2 Μαΐου 2024

ΟΙΕΛΕ: Σκανδαλώδης η εύνοια για ορισμένα Ιδιωτικά Σχολεία με τον ΦΠΑ

ΟΙΕΛΕ: Σκανδαλώδης η εύνοια για ορισμένα Ιδιωτικά Σχολεία με τον ΦΠΑ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος απέστειλε στους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, όπως και στην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, επιστολή διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε την Παρασκευή επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας κ.κ. Τσακαλώτο και Μπαλτά και προς τη ΓΓ Εσόδων του ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Σαββαΐδου, στην οποία τους κοινοποιεί λίστα με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που εξαιρούνται της εφαρμογής του 23% του ΦΠΑ και των οποίων τα δίδακτρα είναι κατά κανόνα πολύ υψηλότερα από τα μέσα δίδακτρα μικρών και μεσαίων ιδιωτικών σχολείων που υφίστανται τις τεράστιες συνέπειες του μέτρου.

Η Ομοσπονδία τονίζει στην επιστολή της ότι η προνομιακή μεταχείριση ορισμένων ιδιωτικών σχολείων που απευθύνονται στην οικονομική και κοινωνική ελίτ της χώρας, διευρύνει τις ήδη οξυμένες κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες, μετατρέποντας την ιδιωτική εκπαίδευση σε προνόμιο των ολίγων. Προτείνει, δε, την απαλλαγή από την εφαρμογή του συντελεστή των υπηρεσιών που προβλέπονται από το βασικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που δεν θα μπορέσει να απορροφήσει το κύμα των αποχωρισάντων από την ιδιωτική εκπαίδευση.

Δείτε εδώ την επιστολή
Δείτε εδώ τη λίστα των σχολείων

Εμείς ως TaxCoach, θα σχολιάσουμε ότι η επισήμανση της ΟΙΕΛΕ είναι προφανώς σωστή, καθώς τα εκπαιδευτήρια που εξαιρούνται, ανεξαρτήτως εάν βρίσκονται υπό την σκέπη ΜΚΟ, οπότε τύποις, δεν είναι κερδοσκοπισκοί και γι’αυτό εξαιρούνται της επιβολής ΦΠΑ, ουσία όμως και αυτό είναι που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει, είναι κερδοσκοπική αφού η εκπαίδευση σε αυτά δεν παρέχεται δωρεάν και μάλιστα σε ορισμένα εξ αυτών, κοστίζει περισσότερο από ό,τι στην πλειοψηφία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Τα δε δίδακτρα πληρώνονται τακτικά και σταθερά, οπότε στην ουσία, οι εκπαιδευτικοί αυτοί φορείς κερδοσκοπούν και εάν μάλιστα εξαιρεθούν εντέλει από τον ΦΠΑ που είναι μια σημαντική επιβάρυνση της τάξης του 23%, θα υπάρχει επί της ουσίας, αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι στα άλλα εκπαιδευτήρια που επιβαρύνονται πλέον με ΦΠΑ 23%.

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

✎  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Αρχίσαμε…

✎  H μετοχή της Eldorado Gold καταρρέει μετά την αναστολή εργασιών στην Ελλάδα

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

 

Related posts