28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Οικον. Αστυνομία: Έλεγχοι για διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας

Οικον. Αστυνομία: Έλεγχοι για διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, την 7 και 8-05-2016 πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, έλεγχοι σε εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, για την εφαρμογή της φορολογικής, ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Στην Αττική βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

• Σε «εστιατόριο-καφέ μπαρ» διαπιστώθηκε να μην έχουν εκδοθεί σε οκτώ (8) περιπτώσεις τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
• Σε «καφέ-σνακ μπαρ» διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις (3) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κατά τον έλεγχο σε εταιρία με αντικείμενο γενικό εμπόριο τροφίμων, διαπιστώθηκε η έκδοση οχτώ (8) εικονικών τιμολογίων, συνολικής αξίας 2.379,78 ευρώ, που αφορούσε πώληση 780 λίτρων εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

Όπως προέκυψε από εργαστηριακό έλεγχο, το ελαιόλαδο ήταν νοθευμένο με ξένη λιπαρή ύλη ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση φορολογικών διαδικασιών.

Για τις ως άνω περιπτώσεις, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Related posts